Στις επάλξεις και εφέτος, παρά τα προβλήματα των καιρών, το International micro μ Festival απευθύνει ήδη το ετήσιο κάλεσμά του προς Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τη δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν στην 11η διοργάνωση του (ο αρχικός προγραμματισμός, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, τοποθετεί το ραντεβού του Micro μ με το κοινό το Φθινόπωρο του 2021).

Από τις διαδικασίες επιλογής θα προκριθούν 15 μικρού μήκους ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο ευελπιστεί να διεξαχθεί ταυτοχρόνως στις αίθουσες οκτώ ελληνικών πόλεων και δύο του εξωτερικού. Φυσικά, η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την απονομή του βραβείου στον νικητή σκηνοθέτη.

«Σε μία εποχή όπου η τέχνη και ο πολιτισμός στην Ελλάδα δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας όσο κανένας άλλος παραγωγικός κλάδος, οι άνθρωποι που τόσα χρόνια τώρα ετοιμάζουμε το micro μ αποφασίσαμε να φανούμε συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού μας με τους δημιουργούς» ανέφερε στο ΒΗΜΑ ο καλλιτεχνικό διευθυντής του Micro μ κ. Σίμος Κυπαρισσόπουλος.

Για την διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης οι εργαζόμενοι στο micro μ. άντλησαν αποθέματα ενέργειας και αισιοδοξίας από την αγάπη που το κοινό του φεστιβάλ, εδώ και δέκα χρόνια, το έχει αγκαλιάσει. Με την ελπίδα πάντα ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στις αίθουσες ακόμη περισσότερων ελληνικών και ξένων πόλεων, το φεστιβάλ για ενδεκάτη συνεχή χρονιά απευθύνει το κάλεσμα στους έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές να καταθέσουν την δουλειά τους.

Την τελευταία χρονιά το φεστιβάλ στερήθηκε τη φυσική παρουσία του κοινού, αφού η διεξαγωγή του έγινε διαδικτυακά. Είχε μεν πολλαπλάσια συμμετοχή κόσμου, όμως «η κινηματογραφική αίθουσα είναι αυτό που πάντα θα μας μαγεύει» είπε ο κ. Κυπαρισσόπουλος. Και καταλήγει: «Ο τρόπος με τον οποίο τα προηγούμενα χρόνια το Micro μ έστηνε την αίθουσα που χωρούσε τους κινηματογραφοφιλους όλης της Ελλάδος στην ίδια προβολή, θα αποτελεί για εμάς το δείγμα επιστροφής στην «κανονικότητα» που τόσο μας έλειψε.»

Τέλος, το Micro μ 2021 θα περιλαμβάνει μια σειρά ξεχωριστών ή ομαδοποιημένων σε μερικές περιπτώσεις δράσεων σε όλες τις πόλεις του φετινού μας δικτύου, με στόχο όχι μόνο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους και την επικοινωνία της σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό, αλλά και την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας των πόλεων αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσουν τους όρους και τη φόρμα συμμετοχής από το επίσημο site του φεστιβάλ (www.micromfestival.gr).

* Έγκυρες θα θεωρηθούν οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ως την 20η Ιουλίου 2021.