Τούτες τις ημέρες παρατηρείται ένας… συνωστισμός μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα της Σούδας.

Ελληνικά μαχητικά από την 115 Πτέρυγα Μάχης, μαζί με μαχητικά F-15 από τη Σαουδική Αραβία, καθώς και αμερικανικά μαχητικά F-18 πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις.

Από τη μία το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS DWIGHT D. EISENHOWER που βρίσκεται στη Μεσόγειο με την ομάδα κρούσης του 6ου Στόλου, από το οποίο απονηώνονται τα μαχητικά F-18 και από την άλλη 6 μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας, που έχουν προσγειωθεί στην Σούδα.

Ας μην ξεχνάμε κάτι γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ με τα 20 Rafale του και με την ισχυρή δύναμη πυρός που βρίσκεται στη Μεσόγειο συνοδευόμενο μάλιστα και από ελληνική φρεγάτα.

Τα αμερικανικά και τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να πετάξουν την 25η Μαρτίου και στον Αττικό ουρανό μαζί με τα ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5 τιμώντας έτσι τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Με τη Σαουδική Αραβία μια νεα περίοδος αρχίζει η οποία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας και με τον δανεισμό ενός ελληνικού αντιπυραυλικού συστήματος Patriot.

Η Σαουδικη Αραβία θα αναλάβει όχι μόνον τα έξοδα μεταφοράς και τα έξοδα παραμονής των Ελλήνων χειριστών του συστήματος, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Patriot και της μετατροπής τουςσς Pac3.