ε χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Φετουλάχ Γκιουλέν που πρόβαλε κατ’ αποκλειστικότητα η εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τρομοκρατική προπαγάνδα.

«Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στην Ελλάδα και σε τηλεοπτική εκπομπή, έγινε δημόσια προπαγάνδα της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης FETO. Είναι δυσάρεστη εξέλιξη που δεν μπορεί επ’ ουδενί, να εξηγηθεί με την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης. Ωστόσο, παρατηρείται ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της FETÖ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να ανταποκριθεί στα αιτήματά της και να εκδώσει τα μέλη της οργάνωσης FETO, να παγώσει περιουσιακά τους στοιχεία και να… αποτρέψει την προπαγάνδα, όπως χαρακτηρίζει την δημοσιογραφική προβολή δηλώσεων.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κι ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα η τουρκική αντιπροσωπεία για τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο.

«Οι συζητήσεις μας με την Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά την εποικοδομητική μας στάση, συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενοχλήσεις από τους γείτονες» σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Άκρως ενοχλημένη παρουσιάστηκε η Άγκυρα και από το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τις ενέργειες του τουρκικού στρατού έναντι των Κούρδων στην βόρεια Συρία.

Την ίδια ώρα, ο Ιμπράημ Καλίν, είχε επαφές με συμβούλους της Αγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν.

Στην Κρήτη το «Αϊζενχάουερ»

Η Ελλάδα, στο μεταξύ, συνεχίζει την ενίσχυση των στρατιωτικών της συμμαχιών με την φρεγάτα Ψαρά να συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ με τα μαχητικά του οποίου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις.

Χθες το πρωί έφτασαν στην Σούδα 6 πανίσχυρα μαχητικά F-15 της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία για τουλάχιστον 15 ημέρες θα βρίσκονται στην Ελλάδα ασκούμενα με την ελληνική πολεμική αεροπορία.