Οι διάσημοι έλληνες σεφ οι οποίοι στο παρελθόν εξέφραζαν παράπονα (τις «χρυσές εποχές» οι ισχυροί του χρήματος καλούσαν ειδικά από το εξωτερικό επιφανείς συναδέλφους τους για αστραφτερά, ιδιωτικά γεύματα), πρέπει τώρα μέσα σε μια γκρίζα, εξαιρετικά δύσκολη εποχή να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Τα χρήματα που κερδίζουν όταν καλούνται να μαγειρέψουν αποκλειστικά για τα gatherings γνωστών επιχειρηματιών είναι κάτι περισσότερο από αρκετά. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει με όλους.

Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ δέχονται στις κουζίνες τους τους πλέον δημοφιλείς, έχοντας έτσι την ευκαιρία να κάνουν μια «μικρή επίδειξη» στους καλεσμένους τους.

Σύζυγος πανίσχυρου επιχειρηματία στα βόρεια προάστια αναφωνεί πάντα πριν ξεκινήσει ένα πλούσιο σε εδέσματα γεύμα. «Καλέσαμε τον νούμερο ένα σεφ να μαγειρέψει ειδικά για εσάς».

Τελικά έχει μεγάλη σημασία πώς παρασκευάζεις τη σάλτσα Βουργουνδίας ή το… ευφάνταστο κονσομέ. Η Εσθήρ την επόμενη μέρα από το dinner στην κατοικία της Πολιτείας με πληροφόρησε γύρω από έναν αρραβώνα ο οποίος συζητείται ήδη στα north suberbs.

Η Στεφανία Φραγκίστα, γόνος της γνωστής οικογένειας, λίαν επιτυχημένη σχεδιάστρια μαγιό εδώ και χρόνια, και ο υιός του πρώην υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, Θανάσης, πέρασαν βέρες.

Αναμένονται οι γάμοι…