Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα ανακοίνωσε πριν από λίγο με παρέμβασή του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Βολεύει τα δικά της παιδιά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ψηφίζει αυξήσεις μισθών στα golden boys ενώ στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

«Ήρθα στη βουλή και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ότι από εδώ και στο εξής θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της  πλειοψηφίας των κομμάτων και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα επιλέγει με 4/5 τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθσε ότι αντι αυτού η κυβέρνηση έρχετε και ψηφίζει αυξήσεις για να «βολεύει τα δικά της παιδιά».

Ούτε στον πάγο,  ούτε στην καραντίνα

«Από τη στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και έρχεστε -δήθεν στα κρυφά, αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό- και ψηφίζετε αύξηση αμοιβών στα golden boys της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες και από τη στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι μια όαση πλουραλισμού τότε εμείς κρίνουμε ότι δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στη Βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε και τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Η Βουλή δεν μπαίνει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος και δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επεσήμανε ότι αυτά τα ζητήματα θα τα θέσει και στη συνάντηση που θα έχει σε λίγο με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Τσίπρας έστειλε επιστολή όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ο κ. Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Βουλή άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το πως διαχειρίζεται τις συνέπειες από την κακοκαιρία καθώς και για ανυπαρξία σχεδίου ενώ ειδική αναφορά έκανε στο κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και στον ΔΕΔΔΗΕ για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αλλά και τις διακοπές νερού.