Οι αρχιτεκτονικές «λεπτομέρειες» μέσα σε ένα μαξιμαλιστικό σκηνικό, γεμάτο με χρώματα, πανάκριβα χειροποίητα έπιπλα, κρύσταλλα και πορσελάνες, είναι καμωμένες από χρυσό 24 καρατίων.

Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι αποτελεί έναν από τους πλέον ένθερμους θαυμαστές του κορυφαίου interior designer Alidad Mahloudji. Η κατοικία του Alidad στο Mayfair της βρετανικής πρωτεύουσας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κατοικία του επιφανούς συλλέκτη στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Οι πίνακες των Van Dyck, Rubens αλλά και του Claude Lorrain δημιουργούν εκτυφλωτικό baroque σκηνικό σε μία από τις πολλές κατοικίες του. Το mansion στις «ολόχρυσες» οροσειρές της Εκάλης ενέπνευσε τον Γκαλάτσι-Γκαλάτσι για τη δημιουργία μιας κατοικίας με «βαρύ», κουραστικό, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, σκηνικό. Η συγκεκριμένη κατοικία θυμίζει έντονα αυτές στις αριστοκρατικές, ακριβές περιοχές του Λονδίνου ή τους πύργους της βρετανικής εξοχής.

Ο διεθνούς φήμης συλλέκτης, όπως μου αποκάλυψε ο νεαρός πλοιοκτήτης Πανταλέων Κουλουμπρής, διακόσμησε σε baroque διάθεση το συγκεκριμένο σπίτι, σε μια… έκρηξη μεγαλείου. Η έπαυλή του, κατασκευασμένη από ιταλό αρχιτέκτονα και υπερταλαντούχο διακοσμητή στην περιοχή Καλαφάτης της Mykonos, διαθέτει, ευτυχώς, άκρως μινιμαλιστική διάθεση.

Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι ελπίζοντας ότι η εφετινή θερινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή έχει ήδη «παραχωρήσει» τη βίλα (μέσα από τη μέθοδο Airbnb) σε ρώσους ολιγάρχες. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά για λίγες μόνο ημέρες φιλοξενίας.

Οι Ρώσοι ανήκουν στη λίστα με τους… υπερπλούσιους του πλανήτη ενώ είναι γνωστό ότι στο παρελθόν διέθεσαν ένα απίστευτο ποσό στην πρόωρα χαμένη Ζάχα Χαντίντ με σκοπό να τους χτίσει ένα καλοκαιρινό «ανάκτορο» στην Μαρμπέγια.

Λάτρεις της Μυκόνου φθάνουν πάντα εκεί με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος.