Mνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ). Η συνεργασία αφορά το Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων με την ΕΑΚ και θα έχει έδρα το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Από τον περασμένο Μάρτιο, το AFΟ λειτουργεί ως γραφείο εξυπηρέτησης και προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αθήνα, υπό την «ομπρέλα» του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος του μνημονίου, είναι η συμμετοχή του AFO και σε μία σειρά από καθιερωμένες δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως η ετήσια διοργάνωση και απονομή των Εθνικών Κινηματογραφικών Βραβείων «Ίρις» της ΕΑΚ και το Film Factory (σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων κινηματογράφου).

«Με τη διάθεση χώρων του Σεραφείου στην ΕΑΚ, στόχος μας είναι να φέρουμε πολύ κοντά το Athens Film Office και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, προκειμένου να συνεργαστούν ουσιαστικά σε όλες τις δράσεις που σχεδιάζουν και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Αθήνα» δήλωσε η κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

«Αξιολογούμε πολύ θετικά την έως τώρα λειτουργία του Athens Film Office και είμαστε βέβαιοι πως ο συνδυασμός των δυναμικών και των δυνατοτήτων μας θα φέρει πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά αποτελέσματα στους κοινούς μας στόχους, και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του Ελληνικού Σινεμά και των επαγγελματιών του» ανέφερε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), κ. Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Ηδη εξάλλου, μέλη της ΕΑΚ έχουν την εμπειρία συνεργασίας με το σε γυρίσματα εντός της πρωτεύουσας.