Μια μυστηριώδης εξαφάνιση 9 παιδιών, γόνοι εύπορων και ισχυρών οικογενειών ενός προνομιούχου προαστίου της Αθήνας, έρχεται να κλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Οι γονείς αδυνατούν να διαχειριστούν το σοκ τους, ενώ μια νεαρή δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά της και βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Πάθη, μυστικά και ίντριγκες αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες μέχρι να φτάσουν στο τέλος του «σιωπηλού δρόμου».

Από τον προσεχή Απρίλιο θα περπατήσουμε και εμείς τον «Σιωπηλό Δρόμο», τη νέα μίνι σειρά μυστηρίου του Mega, που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου συγγραφικού διδύμου Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το δύσκολο και φιλόδοξο project μπήκε επιτέλους στις ράγες και ανυπομονούμε να το δούμε στις οθόνες μας τον Απρίλη. Ο “Σιωπηλός Δρόμος” είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό δράμα 13 επεισοδίων. Μια ιστορία με πολλή δράση, μυστήριο και συνεχείς ανατροπές» δηλώνουν στο «Βήμα» οι σεναριογράφοι της σειράς.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς του Mega έχουνήδη ξεκινήσει, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παραγωγή μυθοπλασίας που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. «Είναι ένα ιδιαίτερο project με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και κινηματογραφική αισθητική. Οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας μάς ανάγκασαν πολλές φορές στη διάρκεια της προετοιμασίας να μεταβάλουμε τον σχεδιασμό μας. Οι άνθρωποι του Mega μάς προσέγγισαν και μας έδειξαν ότι μοιράζονται το όραμά μας για τη συγκεκριμένη δουλειά, και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από κοινού. Το Mega κάνει μια καινούργια προσπάθεια στη μυθοπλασία και ευχόμαστε να πάει καλά, όπως και όλοι οι σταθμοί που στηρίζουν τις ελληνικές σειρές και τους έλληνες δημιουργούς» περιγράφουν.

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Από τον Διόνυσο και τη Νέα Ερυθραία μέχρι την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Η νέα σειρά του Μεγάλου Καναλιού δεν έχει «δυνατά» ονόματα μόνο στους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, αλλά και μπροστά, καθώς τους ήρωες θα ενσαρκώσουν σπουδαίοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί της παλιάς και της νέας γενιάς.

Ανάμεσά τους είναι ο Δημήτρης Λάλος, η Πηνελόπη Τσιλίκα, ο Χρήστος Λούλης, η Ανθή Ευστρατιάδου, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ο Νικόλας Παπαγιάννης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Γιάννος Περλέγκας, η Μυρτώ Αλικάκη και η πολύ γνώριμη για τους σεναριογράφους Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, την οποία, όπως σχολιάζουν χαριτολογώντας, δεν τη σκότωσαν στις «Αγριες Μέλισσες» για να την έχουν εδώ – όπως γράφτηκε με χιούμορ από κάποιους.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα υποδύεται τη Θάλεια, τη νεαρή δημοσιογράφο που επιστρέφει στη γενέτειρά της και βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων

Τι τους ενέπνευσε

Αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σεναρίου αποτέλεσε η αγωνία τους, όπως και όλων των γονέων, μην τυχόν συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παιδί τους. «Πολλές από τις ιδέες μας γεννιούνται από εκεί που δεν το περιμένουμε. Από μια άσχετη κουβέντα, μια φράση ή μια εικόνα που θα δούμε στον δρόμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως λειτούργησε το συναίσθημα που έχουμε ως γονείς ενός μικρού παιδιού. Ο φόβος μην τυχόν συμβεί κάτι άσχημο είναι κάτι που όλοι βιώνουμε. Πάνω σε αυτή τη συνθήκη πατήσαμε κάνοντας εικόνα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες – το να χάσεις το παιδί σου και να μην μπορείς να το βρεις – και χτίσαμε μια αστυνομική ιστορία με πολλές προεκτάσεις» λένε χαρακτηριστικά η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης.

Τον δικό του συμβολισμό έχει όμως και ο τίτλος της σειράς καθώς είναι εμπνευσμένος από το παραμύθι «Ο αυλητής του Χάμελιν» των αδερφών Γκριμ. «Υπάρχει όπως καταλαβαίνετε ένας παραλληλισμός μεταξύ της ιστορίας μας και του μύθου του Αυλητή, που μάγεψε με τον αυλό του τα παιδιά μιας ολόκληρης πόλης και τα οδήγησε μακριά από τους γονείς τους για να τους εκδικηθεί» περιγράφουν οι δύο σεναριογράφοι.

«Ο δρόμος αυτός που διάβηκαν τα παιδιά για να περάσουν την πύλη της πόλης Χάμελιν ονομάστηκε Σιωπηλός Δρόμος, και όταν περπατάς σε αυτόν δεν επιτρέπεται ούτε ο χορός ούτε η μουσική. Στη δική μας περίπτωση είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβούν οι ήρωές μας για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση. Πιθανόν και να μην τα καταφέρουν όλοι» εξηγούν, επιτείνοντας την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στο φινάλε της σειράς.

«Δεν θα βρεθεί απέναντι από τις “Αγριες Μέλισσες”»

Στο άκουσμα, και μόνο, της είδησης ότι το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο των «Αγριων Μελισσών» «μετακομίζει» στο Mega, δημιουργήθηκε μια παραφιλολογία ότι οι δύο σειρές θα βρεθούν αντιμέτωπες και θα προβάλλονται την ίδια ώρα. Οπως διευκρινίζουν οι δημιουργοί του, ο «Σιωπηλός Δρόμος» δεν θα βρεθεί απέναντι από τις «Αγριες Μέλισσες», καθώς αυτό είναι προσυμφωνημένο με τον σταθμό.

«Ποτέ δεν θα βάζαμε δύο δουλειές μας απέναντι να κονταροχτυπηθούν. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουμε και ο “Σιωπηλός Δρόμος” να έχει την επιτυχία των “Μελισσών”». Στο ερώτημα εάν η επιτυχία των «Μελισσών» αποτελεί «βάρος» για το επόμενό τους βήμα απαντούν: «Οχι, η επιτυχία δεν πρέπει να μας βαραίνει. Δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδιά μας, ενδυναμώνοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Πρέπει να αποτελεί έναυσμα για να γίνεις καλύτερος. Τουλάχιστον εμείς αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε και να μην επαναπαυόμαστε».