Η απουσία αναφοράς στη μορφή λύσης του Κυπριακού, την ώρα που ετοιμάζεται μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό και με τα τουρκικά μεγάφωνα να αναμεταδίδουν συνεχώς τη λύση δύο κρατών, είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τη Λευκωσία.

Γι’ αυτό, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας « Φιλελεύθερος» και έχει ξεκινήσει το ψάξιμο για να εντοπίσουν τον λόγο γιατί στην έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απέφυγε να καταγράψει τη μορφή λύσης του προβλήματος

Το γεγονός ότι η απουσία αναφοράς στη μορφή της λύσης έρχεται παραμονές της προσπάθειας σύγκλησης πενταμερούς προβληματίζει περισσότερο τη Λευκωσία. Γι’ αυτό κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Τζέιν Χολ Λουτ θα αναζητηθούν κάποιες απαντήσεις. Αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι το κατά πόσο τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να πάνε στην πενταμερή με ανοικτό το θέμα της μορφής της λύσης.

Λαμβανομένου υπόψη ότι –σύμφωνα με πληροφορίες– τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν από τώρα να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος της πενταμερούς, εγείρονται πρόσθετα ερωτηματικά ως προς την απουσία αναφοράς από τον Γενικό Γραμματέα στη μορφή της λύσης του προβλήματος. Η Τζέιν Χολ Λουτ ενδεχομένως να είναι σε θέση να δώσει κάποιες απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.