Ευχαριστημένη δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη ως προς τη διαχείριση της κρίσης που έφερε η πανδημία του νέου κοροναϊού, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Δεν υπάρχει κανένας που να είναι ευτυχής με την σημερινή κατάσταση. Όλοι θα θέλαμε να έχουν γίνει περισσότερα και όλοι θα θέλαμε να έχουμε πάρει πίσω τις ζωές μας. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα τα κατάφερε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό σύστημα Υγείας, χάρη στην απίστευτη προσφορά των ανθρώπων του και στις προσπάθειες της κυβέρνησης κατάφερε να μείνει όρθιο. Η Ελλάδα είναι όρθια παρά τις δυσκολίες».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το εμβόλιο, η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Αν η πολιτεία μου επιτρέψει να κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου που αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα το κάνω. Η έκκληση προς όλους είναι μόλις δοθεί η δυνατότητα να εμβολιστούν για το καλό όχι μόνο το δικό σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε από αυτό τον επιστημονικό άθλο και να μην ξεχνάμε πως οι ευρωπαϊκοί λαοί είμαστε προνομιούχοι καθώς θα το έχουμε στη διάθεσή μας δωρεάν. Η μάχη τώρα είναι να φτάσει το εμβόλιο και στις φτωχές χώρες κόσμου».

Απευθυνόμενη δε σε όσους ανησυχούν να εμβολιαστούν κατά του νέου κοροναϊού, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Είναι κατανοητό πως ένα καινούριο πράγμα προκαλεί φόβο στον κόσμο. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το εμβόλιο έχει ελεγχθεί από πολλούς επιστήμονες και είναι ασφαλές. Θα κάνουμε αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά δεν θα τους υποχρεώσουμε, έστω κι αν πρόκειται για τη σωτηρία του» είπε χαρακτηριστικά.

Το μέτωπο της Τουρκίας

Για το πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο μέχρι τον Μάρτιο να πάει η Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε αισιόδοξη σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιεσμένη. Το μήνυμα της ΕΕ ήταν σαφές. Αναθεωρητικές πολιτικές το 2020 και το 2021 από την διεθνή κοινότητα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Αντίθετα  πολιτικές διαλόγου που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, είναι οι μόνη διέξοδος. Η Τουρκία ξέρει ότι η δύναμη των νομικών επιχειρημάτων της δεν είναι μεγάλη. Εαν δεν τα βρούμε στις διερευνητικές πρέπει να πάμε στην Χάγη».

Αναλυτικά όσα είπε στο MEGA