Αύριο, από τις 07:00 το πρωί, Αγιοβασίληδες με μάσκες θα περιμένουν στα εποχικά καταστήματα τους καταναλωτές, αφού ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα είδη έχουν προσαρμοστεί σε κλίμα πανδημίας.

Αγιοβασίληδες με μάσκες κατά του κορωνοϊού και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από το πρωί της Δευτέρας θα περιμένουν τους καταναλωτές στα 110 εποχικά καταστήματα όλης της χώρας που ανοίγουν μαζί με την ελπίδα ότι οδεύουμε σταδιακά προς άρση του lockdown.

Τη δεύτερη γραμμή του υπουργείου Ανάπτυξης για το σταδιακό άνοιγμα αποτελούν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.

Σε απόγνωση οι έμποροι

Το λιανεμπόριο περιμένει τη σειρά του. Οι έμποροι ετοιμάζουν τα καταστήματά τους, η αβεβαιότητα όμως για το εάν θα προλάβουν τις γιορτές προστίθεται στα χρέη που τους βαραίνουν.

Καταστροφή για την εστίαση το «ακορντεόν»

Το πλέον σίγουρο είναι ότι η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο όταν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού πέσουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Κι αυτό για να αποφευχθεί το lockdown ακορντεόν, στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι επιχειρηματίες.

Οι εμπειρογνώμονες ζητούν από την κυβέρνηση περισσότερο χρόνο.

Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων, καθώς ήδη συμπληρώνεται ένας μήνας καραντίνας σε ολόκληρη τη χώρα και οι λοιμωξιολόγοι ελπίζουν να δούμε επιτέλους τον αριθμό των νέων κρουσμάτων αλλά και τον νοσηλευομένων με κορωνοϊό να μειώνεται.