«Βροχή» έπεσαν τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς από τον κορωνοϊό, με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να διενεργούν, το Σάββατο, συνολικά 50.889 ελέγχους και να καταγράφουν συνολικά 1.628 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 510.650€, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση και κύρωση αναστολής λειτουργίας 10 ημερών σε άλλη μία επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε  50.444 ελέγχους για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα).

Επιπλέον, στην Περιφέρεια Αττικής, κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υπεραγοράς (super market), λόγω μη επίδειξης προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια (μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης).

Από την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν τέσσερα άτομα συνολικά για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ και 10 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε πολυκατάστημα για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.