Καθώς καλπάζει το δεύτερο κύμα του Covid- 19 και μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα εμβόλια, η συζήτηση για το εμβόλιο αναζωπυρώθηκε. Και στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διεμήνυσε στη συνέντευξη Τύπου της εβδομάδας που μας πέρασε πως θα κάνει πρώτος το εμβόλιο και πως αυτό θα είναι προαιρετικό. Κοινό μυστικό είναι εξάλλου πως στο Μέγαρο Μαξίμου, ένας εκ των κεντρικών προβληματισμών για τις ημέρες που έρχονται είναι μια πιθανή πρόσκρουση στους λεγόμενους αντιεμβολιαστές. Η Ελλάδα, όπως λένε μετρ των κοινωνικών μετρήσεων, δεν έχει διακριτό τέτοιο ρεύμα. Ομάδες στο Facebook οριοθετούν μόνον τη νέα καχυποψία.

Kατ’ αποκλειστικότητα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» δημοσιεύουν σήμερα μια έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας (η συλλογή δεδομένων έγινε από την GPO) του 2ου 15ήμερου του Οκτωβρίου υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κυριάκου Σουλιώτη, που αποτυπώνει το πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες το θέμα του επικείμενου εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν