Με νέα εντολή της ΕΛΑΣ  έκλεισαν οι σταθμοί «Ομόνοια» «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής», ενόψει των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας το κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, τους γνωστούς «Αίαντες», ελικόπτερα και drones.

Ήδη έχει κλείσει η οδός Πατησίων ενώ από τις 12 το μεσημέρι θα τροποποιηθούν όλες οι γραμμές των τρόλεϊ που περνούν από την Πατησίων.

Έτσι, όλοι οι δρόμοι, εκτός από την Πατησίων στο κομμάτι του Πολυτεχνείου θα μείνουν ανοικτοί, πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του Covid-19.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.