Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής αισθάνθηκε να… πνίγεται ξαφνικά. Το μικροσκοπικό – κάτι σαν το ολόχρυσο με διασκορπισμένα διαμάντια Harry Winston, chevalier δαχτυλίδι του – μακαρόν, «στάθηκε» στον λαιμό του. Το δημοφιλές δημιούργημα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής το οποίο είχε φθάσει μαζί με τα περίφημα σοκολατάκια από το Pierre Herme στο Παρίσι, παραλίγο να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του παιδικού μου φίλου.

Ο μπάτλερ Σουλπίκιος επενέβη με δυναμικό τρόπο. Πέταξε αμέσως τη λινή, χειροποίητη πετσέτα την οποία έχει πάντα περασμένη στο χέρι του (πάνω από τα λευκά γάντια) και χτύπησε στην πλάτη τον golden heir. Το καλογυμνασμένο χέρι τού βρετανικής καταγωγής, άψογα εκπαιδευμένου μπάτλερ διέσωσε τον γοητευτικό σύντροφο των παιδικών μου παιχνιδιών. Αστραφτερά δάκρυα συγκίνησης που έμοιαζαν με τα διαμάντια του Harry Winston, αγαπημένα πάντα του κ. Δελμούζου-Κασσανδρή, έτρεξαν από τα μάτια μου.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος μού θύμισε μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό εκείνο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Ο κ. Μπους, αδέξιος (και ολίγον γκαφατζής), κατάπιε λαίμαργα ένα τοσοδούλι μπισκότο βουτύρου. Το γλυκό, τρυφερό μπισκοτάκι συνόδευε το απογευματινό τσάι του. Ο κ. Μπους (αν και Ρεπουμπλικανός μάς εξέπληξε ευχάριστα όταν έσπευσε από τους πρώτους να συγχαρεί για τη νίκη του τον Τζο Μπάιντεν) κινδύνεψε να πνιγεί όταν ένα κομμάτι κόλλησε στον λαιμό του. Δεν γνωρίζω αν την πλάτη του χτύπησε δυνατά για να τον σώσει ένας γεροδεμένος bodyguard, ένας σύμβουλος ή η «άχρωμη» σύζυγος Λόρα. Ο ίδιος έμοιαζε πάντως για αρκετά εικοσιτετράωρα μετά τρομαγμένος. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος άρχισε να σερβίρει με αργές κινήσεις στις πορσελάνινες κούπες το Granny’s tea…

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζορτζ Τζ. Μπους μίλησε με τον εκλεγμένο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του.

Η Κένταλ, τα private parties, η Μύκονος…

Η Κένταλ Τζένερ είχε καλύψει τα πλούσια, μαύρα μαλλιά της με κατάξανθη περούκα. Οι φίλοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για το private πάρτι της σε υπερπολυτελή σουίτα εμβληματικού ξενοδοχείου στο Λος Αντζελες αναρωτιόντουσαν αν η περούκα και το όλο στυλ που είχε υιοθετήσει η ωραιότερη από τις αδελφές Καρντάσιαν «έφερναν» περισσότερο στη Φάρα Φόσετ ή στη θρυλική ναυαγοσώστρια Πάμελα Αντερσον. Τελικά το top model των οίκων Chanel, Dior και Tom Ford είχε αποφασίσει ειδικά για το gathering των γενεθλίων της να «μεταμφιεστεί» σε πληθωρική, εκρηκτική Πάμελα. Το πάρτι της Κένταλ δημιούργησε θόρυβο. Η νεαρή Τζένερ φωτογραφήθηκε χωρίς να φοράει μάσκα. Το ίδιο και οι καλεσμένοι της. Η super star του catwalk δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι όλοι πριν από το ιδιωτικό πάρτι είχαν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό. Οι προσκεκλημένοι ήταν αρνητικοί.

Η Κένταλ Τζένερ

Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είχε γίνει στο gathering το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές βραδιές στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. Ενα πολυσυζητημένο gathering με αρνητικές συμπεριφορές. Guest άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στους νέους. Είχαμε πάντως προειδοποιήσει για private parties τα οποία γίνονταν σε πολυτελή διαμερίσματα στον Λυκαβηττό. Με τσουχτερό εισιτήριο μάλιστα. Θυμίζω αυτά στη Μύκονο το καλοκαίρι…

Η μετακόμιση στον Παρνασσό, οι τραγουδιστές, τα… Moncler

O Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ρούφηξε μια γουλιά από το αρωματικό του τσάι. Γεμάτο με ευωδιές από τα «αποξηραμένα άνθη» της γιαγιάς. Στη συνέχεια μου αποκάλυψε ότι αρκετοί από αυτούς οι οποίοι διοργάνωσαν τα πάρτι στο κέντρο της πόλης, κερδίζοντας μάλιστα από την «είσοδο» που επέβαλαν στους guests (λες και επρόκειτο για νυχτερινό club), μετακόμισαν στον Παρνασσό. Η κοσμοπολίτικη τους χειμερινούς μήνες περιοχή θεωρήθηκε ιδανική (τώρα μάλιστα που όλοι συγκεντρώνονται λόγω κορωνοϊού εκεί) για τη διοργάνωση ιδιωτικών πάρτι.

Θεώρησαν μάλιστα ότι μια δασώδης περιοχή με θέα το χιονοδρομικό κέντρο θα ήταν κατάλληλη για τα κορωνο-gatherings. Πάρτι μέσα στα δέντρα με ειδικά πλαστικά που θα έδεναν σε κορμούς για να προφυλαχθούν από πιθανές νεροποντές. Φαίνεται όμως ότι η Αστυνομία τους πρόλαβε. Μαθαίνω ότι βρίσκονται σε στενό κλοιό. Ισως η παρουσία τριών λαοφιλών τραγουδιστών στις παρέες των «μυστικών πάρτι» έχει στρέψει το ενδιαφέρον των αρχών επάνω τους. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ψήνουν τα παϊδάκια μόνοι λόγω lockdown. Η τσίκνα όμως «διαπερνάει» τα Moncler. Quell domage!

Ο Κάλβιν Χάρις και τα ελληνικά ιδιωτικά πάρτι

Οι μουσικές που παίζει όταν ανεβαίνει στα decks των clubs στο Λος Αντζελες ο top DJ Κάλβιν Χάρις «περνάνε» ευχάριστα στα αφτιά μου. Στη μνήμη μου έρχονται εικόνες από ένα εκπληκτικό private party το οποίο είχε πραγματοποιηθεί λίγα χρόνια πριν, ακριβώς τέτοια εποχή, στο σπίτι γνωστού έλληνα επιχειρηματία στα νότια προάστια της Αθήνας. Ο Κάλβιν Χάρις (παλιό φλερτ της Τέιλορ Σουίφτ) είχε έρθει για ένα μόλις εικοσιτετράωρο στην ελληνική πρωτεύουσα. Προσκεκλημένος του νεαρού, γοητευτικού γιου του επιχειρηματία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο πάρτι είχαν έρθει ειδικά στην Ελλάδα δύο top models. Στενές φίλες της Ριάνα, που και εκείνη ήταν special guest στο σπίτι νεαρού εφοπλιστή. Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος υπήρξαν οι πλέον hot μήνες για ιδιωτικά πάρτι και διάσημους guests από το εξωτερικό. Super stars οι οποίοι έπαιρναν μυθικά ποσά για να επισκεφτούν την πτωχή, ταλαιπωρημένη Ελλάδα που έμοιαζε – εν μέσω μνημονίου – με τη δυστυχή Σταχτοπούτα. Μόνο που το τζάκι στα λαμπερά mansions των νοτίων και βορείων προαστίων είναι κατασκευασμένα από πανάκριβο μάρμαρο με λεπτομέρειες από ατόφιο χρυσάφι.

Ο Κάλβιν Χάρις ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους DJs του κόσμου.

Ενοικίαση σκύλων ράτσας

Τώρα; Τι γίνεται τώρα; Οι ημέρες, ιδιαίτερα όμως οι νύχτες μοιάζουν μονότονες, άκρως μελαγχολικές. Οι περισσότεροι όταν ο ήλιος χάνεται πίσω από γκρίζα σύννεφα ή σταγόνες βροχής, στέκονται πίσω από μεγάλες τζαμαρίες ή μικρά παράθυρα. Κοιτάζουν έξω, προσπαθώντας να ακούσουν θορύβους, ίσως τη μηχανή κάποιου αυτοκινήτου που περνάει. Το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης θέλει τους πολίτες να μαζεύονται στα σπίτια τους στις εννέα το βράδυ. Μάλλον δεν μπορούσε να γίνει τίποτα πλέον. Ολοι έστελναν τα βράδια SMS ότι δήθεν πηγαίνουν για άθληση. Μα ξαφνικά όλοι οι Ελληνες έγιναν λάτρεις του αθλητισμού;

Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μού αποκάλυψε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί ένα ακόμα περίεργο φαινόμενο. Πάρα πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν με σκύλους. Οι πληροφορίες του golden heir ανέφεραν ότι υπήρξε ειδική υπηρεσία… ενοικίασης σκύλων ράτσας. Τα συμπαθή τετράποδα δίνονταν σε ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούσαν να… ξεπορτίζουν με τη δικαιολογία ότι πηγαίνουν βόλτα τον σκύλο. Κάποιοι μάλιστα έκαναν χρυσές δουλειές. Κάτι σαν τα παράνομα ιδιωτικά πάρτι. Προσωπικά γνώριζα τις ενοικιάσεις σκύλων για φωτογραφίσεις μόδας. Οι Ελληνες μάς εκπλήσσουν πραγματικά. Πόσο αλήθεια ενοικιάζεται ένα King Charles ή ένας μολοσσός;