Προβλήματα και κατά τη δεύτερη μέρα της τηλεκπαίδευσης επισημαίνει η αντιπολίτευση. Για σωρεία προβλημάτων και σήμερα Τρίτη κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ επισημαίνει ότι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να μπουν, ενώ μαθητές πετιούνται εκτός καθώς το σύστημα σέρνεται.

Δεν πάει άλλο

«Δεν είναι για γέλια αυτό που συμβαίνει και σήμερα με την τηλεκπαίδευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, σε όλη τη χώρα. Το σύστημα σέρνεται, εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα, μαθητές πετιούνται εκτός. Κι όλα αυτά μετά τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι σήμερα δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση αυτή οξύνει ακόμα περισσότερο τις τεράστιες κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες, οι μαθητές σε μια πολύ κρίσιμη ηλικία για τη συγκρότησή τους, χάνουν τη σειρά τους και τη συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να παρθούν τώρα μέτρα πριν να είναι αργά. Να στηριχτεί ο παιδαγωγικός σχεδιασμός του Συλλόγου Διδασκόντων σε κάθε σχολείο, για όλους τους πρόσφορους τρόπους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και φυσικά να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα που προτείνει ο εκπαιδευτικός κόσμος», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Μια συνηθισμένη Τρίτη…

«Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι σήμερα οι πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης θα λειτουργούσαν κανονικά, σωρεία προβλημάτων έχουν ανακύψει πάλι σε αρκετούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα,το Υπουργείο που επέρριπτε τις ευθύνες στην εταιρεία και το υποτιθέμενο “πανευρωπαϊκό κρασάρισμα”, σήμερα κάνει λόγο για την “υπερχρήση” και την υπερφόρτωση του συστήματος, το οποίο σύμφωνα με το Υπουργείο σταδιακά θα θωρακίζεται.

Οχτώ ολόκληροι μήνες που είχε στη διάθεσή της η κ. Κεραμέως για προετοιμασία, καθ΄ομολογίαν της ξοδεύτηκαν εν πλήρη απραξία.

Η κατάσταση αυτή αφορά το 94% των μαθητών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες ή, ήδη την έχουν αλλάξει από αυτή του Υπουργείου Παιδείας, μετά το χθεσινό φιάσκο.

Ταξική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Ή αλλιώς, μια συνηθισμένη Τρίτη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη».