Εκλογές ΗΠΑ : Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, τα οικονομικά προβλήματα και οι φυλετικές ανισότητες αποτελούν τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, ενώ η πανδημία της COVID-19 έρχεται στην τρίτη θέση

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα exit polls ανά πολιτεία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN, τα οικονομικά προβλήματα και οι φυλετικές ανισότητες αποτελούν τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, ενώ η πανδημία της COVID-19 έρχεται στην τρίτη θέση.

Ειδικότερα, το 34% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται κυρίως στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ το 21% θεωρεί τις φυλετικές ανισότητες ως το κύριο ζήτημα της προεδρικής εκστρατείας. Η πανδημία του κοροναϊού κατατάσσεται τρίτη με 18%.

Ακόμη, εγκληματικότητα, εθνική ασφάλεια καθώς και η πολιτική υγειονομικής περίθαλψης αποτελούν θέματα ανησυχίας μόνο για το 11% των ερωτηθέντων.

Οι μισοί αξιολογούν αρνητικά τις πολιτικές του Τραμπ

Σημειώνεται πως στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% των ψηφοφόρων αξιολογεί αρνητικά τις πολιτικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους χειρισμούς του στην πανδημία του κοροναϊού, ενώ το 48% διαφωνεί και τον στηρίζει.

Μάλιστα, για το 52% είναι πιο σημαντική η ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19 από την προστασία της οικονομίας, ενώ το 42% πιστεύει ότι η οικονομία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk