Η ώρα της κρίσης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ έχει φτάσει. Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν δίνουν σήμερα, 3η Νοεμβρίου, την τελική τους «μάχη».

Τέσσερα χρόνια μετά τη σοκαριστική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, οι αμερικανοί καλούνται να αποφασίσουν αν θα του δώσουν και δεύτερη ευκαιρία στον Λευκό Οίκο, ή αν θα βοηθήσουν τον Τζο Μπάιντεν να τον εκθρονίσει.

Η συμμετοχή στις φετινές εκλογές στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του Τζο Μπάιντεν ή του Ντόναλντ Τραμπ.

Την αγωνία παρατείνει το ιδιαιτέρως περίπλοκο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ. Ο νικητής δεν αναδεικνύεται βάσει του συνόλου των ψήφων των πολιτών, αλλά με βάση τους εκλέκτορες που συγκεντρώνουν.

Σε κάθε Πολιτεία θα πρέπει να κερδίσουν, έστω και με 50,1%, για να πάρουν το σύνολο των εκλεκτόρων της. Συνολικά πρέπει να συγκεντρώσουν 270 εκλέκτορες.

Το in.gr δίνει το παρών στις πιο κρίσιμες και αμφίρροπες εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συνεχής ενημέρωση για τα exit poll, τα σχόλια διεθνών αναλυτών και πρακτορείων ειδήσεων, τη ροή των αποτελεσμάτων και τη «μάχη» στις πολιτείες κλειδιά. Εικόνες από τα επιτελεία των δύο μονομάχων, οι πρώτες δηλώσεις και οι αντιδράσεις ξένων ηγετών.

Η νύχτα προβλέπεται μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα.