Την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 19:45 με τη Ράνια Τζίμα θα μεταδοθεί απευθείας από το Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

Ρεπορτάζ από τα επιτελεία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν θα μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ο απεσταλμένος του MEGA Γιάννης Μούτσος, καθώς και ο ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Πέτρος Κασφίκης.

Όπως μεταφέρει ο Γιάννης Μούτσος από την Ουάσινγκτον, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 7 μονάδες σε όλη τη χώρα, όμως αυτό δε συνεπάγεται ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Tα «κλειδιά» των εκλογών

Κι αυτό, διότι οι πρόεδροι εκλέγονται από τους εκλέκτορες. Πρόκειται για ένα σύστημα έμμεσης αντιπροσώπευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σημαντικής πολιτείας στην οποία η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη είναι αυτή της Φλόριντα, η οποία διαθέτει 29 εκλέκτορες.

Παράλληλα, έχει σημασία ποιες κοινότητες θα ψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η μαύρη κοινότητα, απείχε στην πλειονότητά της.

Μέχρι στιγμής περί τα 95 εκατομμύρια πολιτών έχουν ψηφίσει, ενώ αναμένεται οι ψήφοι να φθάσουν τα 150 εκατομμύρια, κάτι που θα είναι από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση αποδοχής ή απόρριψης του Ντόναλντ Τραμπ και όχι επιλογής του καλύτερου προέδρου.

Παράλληλα, ο φόβος για επεισόδια είναι διάχυτος, με πολλά μαγαζιά να κλείνουν και τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι σε εγρήγορση.