Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα «το καλύτερο» δυνατό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, όμως μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατηγορώντας την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι δεν διαπραγματεύεται καλή τη πίστει.

«Μετά τις εκλογές, θα αποκτήσουμε το καλύτερο σχέδιο ανάκαμψης που θα έχετε ποτέ δει, διότι πιστεύω ότι θα ξαναπάρουμε τον έλεγχο της Βουλής» από τους Δημοκρατικούς, είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Η Νάνσι Πελόζι το μόνο που θέλει είναι να διασώσει τις πόλεις και τις Πολιτείες των Δημοκρατικών που αποτελούν αντικείμενο κακοδιαχείρισης και σημαδεύονται από την εγκληματικότητα», συμπλήρωσε ο ίδιος, κατηγορώντας την ότι δεν θέλει να «βοηθήσει τους πολίτες».

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, υπογράμμισε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, διότι επιθυμεί οι πολίτες να επωφεληθούν από αυτό το σχέδιο ανάκαμψης.

Στα τέλη Μαρτίου, κι ενώ η πανδημία Covid-19 σάρωνε τη χώρα, με σοβαρές επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είχαν συμφωνήσει να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα γιγαντιαίο σχέδιο βοήθειας ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων επιδόματα ανεργίας 600 δολαρίων την εβδομάδα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό έληξε στα τέλη Ιουλίου.

Έκτοτε, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ