Στο μικρό νησάκι των Αρκιών, η κυρία Μαρία Τσιαλέρη, η δασκάλα του νησιού και ο 11χρονος Χρήστος, ο μοναδικός της μαθητής γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου!

Οι δυσκολίες στους ακριτικούς Αρκιούς είναι πολλές… Αρωγός στην προσπάθεια δασκάλας και μαθητή, η ιδιωτική πρωτοβουλία όπως η προσφορά του ομίλου Αlter Εgo.

Η κυρία Μαρία και ο μικρός Χρήστος ντυμένος Μακεδονομάχος τραγουδούν και γιορτάζουν την επέτειο του «ΌΧΙ».

Ό Χρήστος πηγαίνει στην ΣΤ’ Δημοτικού. Είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού. Και φέτος θα καταθέσει μόνος του στεφάνι και θα σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά…

Η Μαρία Τσιαλέρη διδάσκει 4 χρόνια στο σχολείο των Αρκιών.

H προσφορά της Alter Ego

Οι δυσκολίες πολλές για την ξεχωριστή δασκάλα και τον μικρό της μαθητή. Δίπλα τους όμως πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά της, η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως η ανεκτίμητη προσφορά του ομίλου Αlter Εgo.

Ο Χρήστος θέλει να γίνει δάσκαλος, γυμνάσιο και λύκειο όμως δεν υπάρχει στο νησί.

Κανένας από τους μαθητές που πέρασαν από το Δημοτικό σχολείο των Αρκιών δεν συνέχισε τη φοίτηση στο γυμνάσιο. Oλοι σταματούν στην ΣΤ Δημοτικού και ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την αλιεία ή τον τουρισμό.

Όταν ο Χρήστος αποφοιτήσει από το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει αφού στο νησί δεν υπάρχουν άλλα παιδάκια γι’ αυτό δασκάλα και μαθητής λένε το δικό τους μεγάλο ΟΧΙ.

Στο μεταξύ κλιμάκια του ΕΟΔΥ έφτασαν και στο μικρό νησί των Αρκιών, όλοι οι κάτοικοι όμως ήταν αρνητικοί στον ιό.