«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα και τους ήρωες του 1940 είναι αφενός να κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα και αφετέρου να επιδείξουμε την ίδια θέληση και ομοψυχία με αυτούς σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας», ανάφερε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την εθνική επέτειο ο δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον πεζόδρομο της Δραγάτση.

Σε δήλωσή του τόνισε: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τιμάμε μια από τις κορυφαίες στιγμές ενότητας του λαού μας στη νεότερη ιστορία μας, αλλά και μια μεγαλειώδη νίκη, η οποία έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να μιλά για τα κατορθώματα των Ελλήνων. Ο λαός μας, επιδεικνύοντας ομοψυχία, στράφηκε όχι μόνο κατά του επίδοξου κατακτητή, αλλά και ενάντια σε ό,τι εκείνος πρέσβευε, τον ναζισμό, τον φασισμό, την καταπίεση και τη μισαλλοδοξία».

Πρόσθεσε, δε ότι «ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, χωρίς τις καθιερωμένες παρελάσεις. Την ίδια στιγμή, τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε έξαρση, με την Τουρκία να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντί μας αλλά σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτά τα θέματα το παρελθόν μας έχει διδάξει πως πρέπει να λειτουργήσουμε ενωμένοι».

Κατέληξε, λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη σημερινή ημέρα και τους ήρωες του 1940 είναι αφενός να κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα και αφετέρου να επιδείξουμε την ίδια θέληση και ομοψυχία με αυτούς σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.