Πλατιά χαμόγελα φώτισαν τα πρόσωπα του Χρήστου και του μικρούλη Μιχαήλ – Άγγελου αλλά και της δασκάλας τους στο ακριτικό σχολείο των Αρκιών, όταν άνοιξαν τα δέματα από τον όμιλο ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ.

Σχολικές τσάντες, που εκτός από το πολυπόθητο τάμπλετ -που ο Μιχαήλ-Άγγελος ήλπιζε μήνες να βρεθεί κάποιος να του χαρίσει ένα-, περιείχαν και άλλα πολύτιμα δώρα που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες τους, δέματα με περισσότερα από εκατό βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου, αλλά και μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλοκ για ζωγραφική, μολύβια, στιλό, τετράδια, υλικά για χειροτεχνίες, καθώς και μελάνια για τον εκτυπωτή.

Ο όμιλος ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ, που με υψηλό το αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τις δράσεις του προσφέροντας βοήθεια όπου και σε όποιον πραγματικά τη χρειάζεται, φυσικά δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί στο πλευρό του ακριτικού σχολείου των Αρκιών.

Η χορηγία του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της χορηγίας του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, στο οποίο το MEGA ήταν το τιμώμενο μέσο.

Η καλύτερη δε ανταμοιβή της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ τα ζεστά λόγια συγκίνησης και ευγνωμοσύνης από τη δασκάλα του σχολείου, που δίνει το δικό της αγώνα «κρατώντας Θερμοπύλες», και τα χαρούμενα πρόσωπα των δύο μαθητών.

«Βρήκαμε στο πρόσωπο σας ένα πολύτιμο αρωγό, που όχι μόνον σκέφτεται και δρα για το καλό μας, αλλά το κυριότερο: Τονώνει σε μεγάλο βαθμό το ηθικό μας! […] Με την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά σας η ένοια του Ουμανισμού βρίσκει την ύψιστη εφαρμογή της! Σας έχουμε στο πλευρό μας, για αυτό και αισθανόμαστε ευλογημένοι και λιγότερο μόνοι, σ’ αυτό το μοναχικό ταξίδι μας στις Εσχατιές του Αιγαίου Πελάγους…Μας γεμίσατε με ελπίδα, με χαρά, με ευτυχία και με χαμόγελα…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια επιστολη της η δασκάλα του σχολείου.



Ευχαριστήρια Επιστολή από το ΔΣ Αρκιών προς ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ

Ειδικότερα, στην ευχαριστήρια επιστολή προς την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για την χορηγία της αναφέρεται:

«Αγαπητοί φίλοι του Ακριτικού Σχολείου μας,

Σας γράφω αυτή την επιστολή για να σας συγχαρώ θερμά για το τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο σας που αφορά στη στήριξη του μονοθέσιου Ακριτικού Σχολείου μας.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω θερμότατα για όλα τα θαυμάσια και χρήσιμα δώρα που αποστείλατε στο σχολείο μας, στον μικρό μαθητή μου, Χρήστο Καμπόσο, στον μικρούλη Μιχαήλ Άγγελο Κάβουρα, και σε εμένα προσωπικά. Βρήκαμε στο πρόσωπό σας έναν πολύτιμο αρωγό που, όχι μόνο σκέφτεται και δρα για το καλό μας, αλλά το κυριότερο: ΤΟΝΩΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ!

Η βοήθειά σας… πολύτιμη! Ο εθελοντισμός σας στον ύψιστο βαθμό… που θα μπορούσε να βάλει ανθρώπινος νους! Η αγάπη σας για το Σχολείο μας… ρέει ασταμάτητα!

Το διαπιστώνουμε κάθε φορά που ανοίγουμε να διαβάσουμε ένα από τα 176 πολύτιμα βιβλία που μας χαρίσατε!

Είναι πραγματικά ένας θησαυρός για το Σχολείο μας!

Με την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά σας, η έννοια του Ουμανισμού βρίσκει την ύψιστη εφαρμογή της!

Σας έχουμε στο πλευρό μας, γι’ αυτό αισθανόμαστε… ευλογημένοι και λιγότερο μόνοι, σ’ αυτό το μοναχικό ταξίδι μας στις Εσχατιές του Αιγαίου Πελάγους… Μας γεμίσατε με Ελπίδα, με Χαρά, με Ευτυχία και με Χαμόγελα… που συνεχώς διαγράφονται στα χείλη και στις καρδιές μας!

Είναι σημαντικό για μας να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας σκέφτονται… που μας νοιάζονται!

Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπρόσωπό σας, την κα Αναστασία Κόσιβα, για την συνεχή επικοινωνία που διατήρησε με το Σχολείο μας, αλλά και για το αμέριστο ενδιαφέρον της!

Θέλουμε να τονίσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τη σπουδαιότητα του Εθελοντισμού για τον συνάνθρωπο, αλλά και για την ίδια την κοινωνίας μας. Ευχαριστούμε που υπάρχετε!

Συνεχίστε να προσφέρετε γιατί, όπως είπε και ο James Barrie, Άγγλος συγγραφέας: «Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη».

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την Αγάπη σας και για την Προσφορά σας!

Είστε αξιέπαινοι!

Με Απεριόριστη Εκτίμηση!

Η Προϊσταμένη του Δ.Σ. Αρκιών

Μαρία Τσιαλέρα»

Από την πλευρά τους τα στελέχη του Ομίλου ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ, τη διαβεβαίωσαν ότι ο Όμιλος θα είναι πάντα δίπλα τους, όποτε τον χρειαστούν, αρωγός στην «τιτάνια προσπάθεια που καταβάλετε να μάθετε γράμματα στους μαθητές σας, εκεί στην εσχατιά του Αιγαίου, και να τους εμφυσήσετε αξίες και ιδανικά που θα κουβαλούν για πάντα στη ζωή τους, μνημονεύοντάς σας όσο ψηλά κι αν φτάσουν».

«Ο δάσκαλος επηρεάζει την αιωνιότητα. Κανείς δεν ξέρει πού σταματάει η επιρροή του», διατράνωσε ο ιστορικός Henry Brooks Adams, για να συμπληρώσει ο μεγάλος δικός μας συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης: «Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».