Την ημέρα της Εθνικής Εορτής επέλεξε ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, να κάνει την επανεμφάνισή του στα social media, σε μια νέα προσπάθεια να δηλητηριάσει εκ νέου με τον διχαστικό λόγο του, που παραπέμπει σε εποχές εμφυλίου.

Ο Νίκος Καρανίκας, με διχαστικούς και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς, απευθύνθηκε σε όσους γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, αναρτώντας σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Σε αυτή, έχοντας αναρτήσει την ελληνική σημαία με το λογότυπο του ΕΑΜ να καλύπτει το σταυρό, ο κ. Καρανίκας δεν διστάζει να καλέσει τους «Φασίστες, ρουφιάνους, δοσίλογους, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιούς να βάλουν τα κεφάλια μέσα και να σκάσουν».

Βέβαια, παραλείπει να εξηγήσει ποιους ακριβώς εννοεί, μιας και πλέον στη χώρα δεν υπάρχουν «δοσίλογοι ή ταγματασφαλίτες», ενώ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής φυλακίστηκαν από τη δικαιοσύνη.

Τέλος, ο κ. Καρανίκας δεν διευκρινίζει αν στους ακοδεξιούς  τους οποίους καλεί να «βάλουν τα κεφάλια μέσα» συμπεριλαμβάνει και τους «συντρόφους» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά. Άλλωστε στελέχη τους ακόμα «κοσμούν» κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ…

Μάλιστα, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αφού ο κ. Καρανίκας συνέχισε τις ύβρεις, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, μετά τις αντιδράσεις στην άκρως διχαστική ανάρτησή του.

Οι αντιδράσεις στις αναρτήσεις του κ. Καρανίκα ήταν πολλές: