Την πλήρη ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία στέλνει στη φυλακή τον ηγετικό πυρήνα  της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης εξέφρασαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.

«Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και της νομιμοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα. Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους. Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής» είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος των αιγύπτιων ψαράδων Κ. Παπαδάκης.

Για μέρα νίκης και δικαίωσης έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος άφησε και αιχμές προς εκείνους από το πολιτικό σύστημα που ενίσχυσαν με τον τρόπο τους την εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε μάλιστα να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανισμούς όσοι συνέργησαν υπέρ της Χρυσής Αυγής. «Απέναντι στη Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον και θεωρώ ότι το εκπληρώσαμε», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων.