Το μεγάλο στοίχημα της Δικαιοσύνης, μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι ο Γιάννης Λαγός.

Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος είναι πλέον ανεξάρτητος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καθώς είχε φύγει την περασμένη εβδομάδα μετά το σόου που είχε κάνει αλλά που δεν πέτυχε να μπλοκάρει τη δίκη.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν στο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, αίτημα για άρση της ασυλίας του Λαγού.

Πλέον θα ξεκινήσει διαδικασία στο ευρωκοινοβούλιο για να αρθεί το προστατευτικό τείχος και να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η διαδικασία αυτή ίσως πάρει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών και να οδηγηθεί αρχικά σε καραντίνα και στη συνέχεια στο κελί που θα εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου», δήλωσε ο κ. Σασόλι.

Ωστόσο, πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνιζαν πως το αίτημα για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή «αφορά σε άλλη υπόθεση και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής».

Κάτι που θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

Στον Γιάννη Λαγό έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και δεν είχε ζητήσει αναστολή ποινής.

ο Γιάννης Λαγός δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ και το Πρωτόκολλο περί προνομίων και ασυλιών, ο Γιάννης Λαγός χαίρει ασυλίας.