«Αυλαία» έπεσε – σε πρωτοβάθμιο επίπεδο – στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την τελική απόφαση του δικαστηρίου επί των αναστολών των ποινών. Στη φυλακή οδηγείται ο «σκληρός πυρήνας» της Χρυσής Αυγής (δηλαδή, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος), καθώς και στους καταδικασθέντες για τη δολοφονία Φύσσα.

Συνολικά, 38 καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή, ενώ σε 12 κατηγορουμένους δόθηκε αναστολή.

Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

Ελεύθεροι μέχρι την έφεση μένουν οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης. Σε αυτούς τους πέντε έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Εκτός φυλακής μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Εμ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Σε αυτούς επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε όσους εξασφάλισαν αναστολή

Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, καθώς και ο Δημήτρης Κουκούτσης είχαν καταδικαστεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό. Και στους δύο έχει επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης των 6 ετών

Οι πρώην βουλευτές Αλεξόπουλος, Μπούκουρας και Αρβανίτης είχαν καταδικαστεί ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό με ποινή 5 έτη κάθειρξης (5 έτη και 6 μήνες ο Μπούκουρας).

Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό.

Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.