Εκτός από τις αντιδράσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για την πρόταση-βόμβα της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να υπάρξει αναστολή ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης για όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά- υπάρχουν και πολιτικές αντιδράσεις που καταδικάζουν και στιγματίζουν την πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου.

Έχει ταυτιστεί με την υπερασπιστική γραμμή των Χρυσαυγιτών

«Παράλογη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την πρόταση της εισαγγελέως, την οποία κατηγορεί ότι έχει ταυτιστεί με την υπερασπιστική γραμμή των Χρυσαυγιτών και το ΜέΡΑ25 εκφράζει την ελπίδα το δικαστήριο να μην δεχτεί ούτε αυτή την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η κυρία Εισαγγελέας από την πρώτη στιγμή φαίνεται να έχει ταυτιστεί με την υπερασπιστική γραμμή των Χρυσαυγιτών. Ούτε εγκληματική οργάνωση είδε, ούτε δολοφονικές επιθέσεις, ούτε οργανωμένη εγκληματική και δολοφονική δράση, παρά μονάχα «μεμονωμένα περιστατικά».

Έπειτα και αφού πλέον το δικαστήριο είχε καταδικάσει τη ναζιστική συμμορία ως εγκληματική οργάνωση, η ίδια κ. Εισαγγελέας πρότεινε ποινές κατώτερες των ανώτατων πλαισίων των προβλεπόμενων ποινών, αλλά και της βαρύτητας των ειδεχθών εγκλημάτων τους. Δυστυχώς το Δικαστήριο έκανε δεκτή εν μέρει αυτή την προσέγγιση. Και σήμερα η κα Εισαγγελέας προτείνει η έφεση της πλειοψηφίας των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Να κυκλοφορούν δηλαδή οι μαχαιροβγάλτες των ταγμάτων εφόδου και οι εντολείς ελεύθεροι, χωρίς να κινδυνεύουν οι πολίτες, οι μετανάστες κ.α. μέχρι το Εφετείο!».

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την ελπίδα, «η έδρα να μην δεχθεί και αυτή την παράλογη και εξοργιστική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας που για άλλη μια φορά δυστυχώς συντάσσεται με την γραμμή της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής».

Κρίμα

Με τη λέξη «κρίμα» σχολίασε την εισαγγελική πρόταση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

«Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, μια λέξη για την εισήγηση της εισαγγελέως: Κρίμα» ήταν το σχόλιο του κ. Χρηστίδη μέσω των social media.