Οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των δικηγόρων των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Ρουπακιά.

Οι συνήγοροι των θυμάτων στις πρώτες τους αντιδράσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα», ότι «έχει μετατραπεί σε συνήγορο των κατηγορουμένων»,  σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα.

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το 79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι  τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού.

Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή  καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα» ήταν η πρώτη οργισμένη αντίδραση του Παναγιώτη Σαπουντζάκη δικηγόρου των μελών του ΠΑΜΕ οι οποίοι είχαν δεχθεί επίθεση από χρυσαυγίτες.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου των αιγύπτιων ψαράδων.

«Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών .

Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο Λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς  θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των αιγύπτιων ψαράδων, τόνισε ότι η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα.

«Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους.

Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».