Πληθαίνουν οι καταγγελίες θυμάτων της Χρυσής Αυγής, μετά και την απόφαση της δικαιοσύνης, που έκρινε το νεοναζιστικό μόρφωμα, εγκληματική οργάνωση.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, θύμα της Χρυσής Αυγής και μέλος νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση τρεις φορές και κατήγγειλε στοχοποίησή του από τοπικά στελέχη της οργάνωσης στη Σαλαμίνα.

«Με κυνήγησαν περίπου 15 άτομα και την γλύτωσα τυχαία. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής μου υποσχέθηκε ότι δε θα φύγω ζωντανός από την περιοχή μου».

Ο κ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης τα τοπικά στελέχη δρουν υπόγεια πλέον και συνεχίζουν τις άσχημες συμπεριφορές, ενώ δήλωσε ότι αρκετοί έχουν μετακομίσει σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι  Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, αναφερόμενη στη σημερινή διαδικασία, τόνισε ότι «Δεν είναι δεσμευτική η επιβολή της μέγιστης των ποινών για το δικαστήριο ακόμη και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Απλά οι πιθανότητες να επιβληθούν υψηλές ποινές είναι αυξημένες».

Επιπλέον, δεν προβλέπεται εξαγορά της ποινής για τους καταδικασθέντες που τους έχει επιβληθεί κάθειρξη.