Σε κακοστημένο σόου που δεν έπεισε κανέναν επιδόθηκε ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός  σήμερα στο δικαστήριο, βγαίνοντας μόνος του έξω και αρχίζοντας να φωνάζει στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως θα πάει την υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Όλοι αυτοί, τα εγκλήματα που έκαναν, θα πάνε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα κριθούν. Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από που θα φύγουνε. Δίκαια και νόμιμα. Όλα τα εγκλήματα είναι αυτό» άρχισε να φωνάζει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε μία δήλωση πίσω από τα κάγκελα.

Προκλητικός και αμετανόητος, ο καταδικασμένος σε φυλάκιση χωρίς ελαφρυντικά για την ηγετική θέση που είχε στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θυμήθηκε τώρα τις… αθώες ψυχέ των χρυσαυγιτών.

«Εκμεταλλεύτηκαν 67 αθώες ψυχές. Εμάς και τις οικογένειές μας. Το δίκιο θα περάσει».

Αίτημα εξαίρεσης με δόλο

Σαν μαινόμενος ταύρος εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα του εφετείου με έναν μόνο στόχο. Να σαμποτάρει την δική και να κερδίσει χρόνο. Κατηγόρησε τους δικαστές πως είναι προκατειλημμένοι εναντίων του. Ύστερα από πεντέμισι χρονιά και περισσότερες από 500 συνεδριάσεις ο Γιάννης Λαγός αποφάσισε λίγο πριν οδηγηθεί στην φυλακή ότι η σύνθεση του δικαστηρίου δεν τον βολεύει…… Αυτός είναι ο διάλογός του με την Πρόεδρο της έδρας.

Γιάννης Λαγός: Θέλω να καταθέσω αίτημα εξαίρεσης του Δικαστηρίου σας. Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας και έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας.
Πρόεδρος : Για ποιόν μιλάτε;
Λαγός: Για τον εαυτό μου. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό της χώρας που σας πίεσαν για την απόφασή σας, έχει καταπατηθεί το τεκμήριο αθωότητας. Είναι συγκεκριμένα στοιχεία.
Πρόεδρος : Τα έχετε αυτά τα στοιχεία;
Λαγός: Θα έρθει ο συνήγορος μου να τα εξειδικεύσει.
Πρ: Είναι εδώ ο συνήγορός σας.
Λαγός: Θα έρθει άλλος δικηγόρος, ο κ. Πλεύρης.
Πρ: Σε μισή ώρα να είναι εδώ ο δικηγόρος σας.

«Αυτό το παραμυθι που μας εστησαν ακομα και αν παμε φυλακη για ένα μικρο διαστημα θα γυρισει εις βαρος τους.Και θα αποδωθει δικαιοσύνη ειτε θελουν ειτε δεν θελουν»

Στο πλευρό του ο αρνητής του Ολοκαυτώματος

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις ,αρνητής του ολοκαυτώματος και θεωρητικός του φασιστικού χώρου νομικός Κώστας Πλεύρης εμφανίστηκε σήμερα στο πλευρό του Γιάννη Λαγού για να στηρίξει το αίτημα του για την εξαίρεση του δικαστηρίου. Μαλιστα με το που πήρε τον λόγο άφησε σαφείς αιχμές για την λειτουργία του δικαστηριου.

«Εισερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως…. Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα…».

Ο Κώστας Πλεύρης υποστήριξε πως η παρέμβαση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου αλλά και της προέδρου της δημοκρατίας προεξοφλήσαν το αποτέλεσμα της δίκης.

«Εδώ δεν γίνεται δική ιδεών. Γίνεται δική αξιοποίνων πράξεων. Όσες παράνομες πράξεις έκαναν οι χρυσαυγίτες να τιμωρηθούν. Αλλά δεν μπορούνε να λένε ότι νίκησε η δημοκρατία και να πολιτικοποιούνε μια ποινική δική»

Τον άδειασε ο γιός του

Ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ και νομικός άδειασε τον πατέρα του τονίζοντας πως το αίτημα εξαίρεσης είναι προσχηματικο.

«Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν»

Καταπέλτης ήταν και η εισαγγελέας της έδρας η οποία ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του Γιάννη Λαγού. Το δικαστήριο αποσύρθηκε και υπό νέα σύσταση εξετάζει το αίτημα για εξαίρεσης της έδρας.

Νωρίτερα έξω από το εφετείο συγκεντρωθήκαν περίπου 10 άτομα υποστηρικτές του Γιάννη Λαγού.

Ο Γιάννης Λαγός αντιμετωπίζει ποινή 5 εως 15 χρόνων φυλάκιση χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης χρυσή αυγή