Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα και χθες στην Άγκυρα, γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών.

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις συζητήσεις καθυστερεί η τουρκική πλευρά, που προβληματίζεται για το χρόνο έναρξης διερευνητικών.

Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή έχουν πέσει οι τόνοι για την Ανατολική Μεσόγειο εν όψει της έναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας- Τουρκίας,  σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει οποιαδήποτε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ο  Νίκος Δένδιας παρέθεσε στον κ. Στόλτενμπεργκ πρόγευμα εργασίας, στο οποίο παρακάθισε και ο υπ. άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.