Στο υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Δένδιας παραθέτει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, στο οποίο παρακάθεται και ο κ. Παναγιωτόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα και χθες στην Άγκυρα, γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών.

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις συζητήσεις καθυστερεί η τουρκική πλευρά, που προβληματίζεται για το χρόνο έναρξης διερευνητικών.