Φουσίλι με κατσικίσια φέτα και κολοκυθάκια

Ενα εξαίσιο πιάτο ζυμαρικών, αρωματισμένο με δεντρολίβανο – τρώγεται οπωσδήποτε ζεστό!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 15’

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

500 γρ. φουσίλι

50 ml ελαιόλαδο

250 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες 1 εκ.

1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, περίπου 15 εκ. (ή μισό ξερό)

1 ξερό μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 ml λευκό ξηρό κρασί

100 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. κατσικίσια φέτα

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση ροζ)

30 γρ. κουκουνάρια (ελαφρά σοταρισμένα σε τηγανάκι, χωρίς λιπαρή ουσία)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα φουσίλι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν  al dente.

Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε την κρέμα  και  την φέτα που την έχουμε  θρυμματίσει με τα χέρια μας. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το δεντρολίβανο. Εάν η σάλτσα μας έχει δέσει λίγο παραπάνω προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών. Προσθέτουμε τα σουρωμένα φουσίλι, το ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κουκουνάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο «διασώστης» Αλέξης Εδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού, βάζοντας φωτιά στους... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk