Οσοι το έχουν επισκεφθεί έχουν να λένε για τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που βιώνεις μόλις περάσεις το κατώφλι του. Πρόκειται για ένα μουσείο που απλώνεται σε εννέα ορόφους και ένα σύνολο 9.500 τ.μ., από τα οποία τα 6.000 τ.μ. είναι εκθεσιακοί χώροι.

Η μετατροπή μιας ανενεργής αποθήκης σιτηρών σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που θυμίζει και ένα υβριδικό εκκλησιαστικό όργανο, μοιάζει με ένα τεχνικό θαύμα.

Ακόμα και το αναπόφευκτο σκάνδαλο πίσω από την άσπιλη επιφάνεια των τίμιων προθέσεων που οδήγησε στη δημιουργία του έχει να επιδείξει αυτός ο μοναδικός χώρος, ο οποίος στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή σύγχρονης τέχνης από τη μαύρη ήπειρο και την αφρικανική διασπορά.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου μάς ξεναγεί στις ατμοσφαιρικές αίθουσες τουZeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz MOCAA εν συντομία) στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του πάμπλουτου γερμανού συλλέκτη Γιόχεν Ζάιτς με την αρχιτεκτονική σφραγίδα του Τόμας Χέδεργουικ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»