Την ανησυχία του για τα εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ κακά τα δεδομένα στα σύνορά μας.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων, είπε, μιλώντας στον Σκάι, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι από την Αλβανία,έχουν επίσης, μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση, οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες, όπως τόνισε.

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, προσέθεσε.