«Ό,τι είναι για τα δικαστήρια, να πάει στα δικαστήρια» : Με αυτή τη φράση απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιάννης Μπαλάφας, στις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις συναλλαγές του με τον Νίκο Παππά , τον White House και την White Porscha.

«Εμείς δεν έχουμε τίποτα να συγκαλύψουμε, υπάρχουν τα δικαστήρια» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπει «σε λογική λασπομαχίας», πρακτική στην οποία σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα καταφεύγει η κυβέρνηση «όταν στριμώχνεται».

«Σε ποιο θέμα είναι ο καθένας μας στριμωγμένος να το δούμε. Η πολιτική που «βλέποντας και κάνοντας» που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν περπατάει» συνέχισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Υποστήριξε, ότι «τις τελευταίες 40 ημέρες έχω μπεί σε 409 μαγαζιά στον νότο της Αθήνας. Σας διαβεβαιώ ότι ούτε ένας από τους καταστηματάρχες δεν μου είπε ότι πάνε καλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα μέτρα».

Σε ερώτηση για τις ευθύνες Παππά, ο κ. Μπαλάφας απάντησε «όποιος δρα κάνει και λάθη. Το ζήτημα είναι αν αυτά τα λάθη προέρχονται από μια πρόθεση να αρπάξεις ό,τι γίνεται, αν μοιράζεις τα λεφτά του λαού».

Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Παππάς, «έκανε την αυτοκριτική του για την ηχογραφημένη συνομιλία με τον Μιωνή, μην μου λέτε για τον Καλογρίτσα», ενώ υποστήριξε ότι είναι «ζητήματα δικαστηρίου η διασπάθιση χρήματος».

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι τον Ανδρέα να αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες για όσα κάνουν υπουργοί. Θυμάμαι τον Τσίπρα να αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες για το Μάτι. Δεν θυμάμαι να κάνει κάτι αντίστοιχο ο Μητσοτάκης».