Έντονη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις συναλλαγές του με τον Νίκο Παππά και την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον πρώην στενό συνεργάτη του.

Το θέμα και τα όσα υποστήριξε μπροστά στα στελέχη του κόμματός του ο πρώην πρωθυπουργός, σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Χατζησωκράτης και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός μετά τις αποκαλύψεις για τον κ. Παππά περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τουλάχιστον μια αυτοκριτική», σημειώνοντας πως «αντίθετα είδαμε μια επίθεση στην κυβέρνηση, που κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται».

«Είναι υποχρέωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να βγει και να πει ακριβώς τι συνέβαινε τότε, γιατί οι αποκαλύψεις είναι πάρα πολλές» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, συμπληρώνοντας πως «στην προηγούμενη κυβέρνηση έπαιζαν τον… Παππά και έβγαινε Τσίπρας».

«Έχουμε αποκαλύψεις για τις συνομιλίες που είχε με τον επιχειρηματία Μιωνή. Έχουμε τις αποκαλύψεις από την πλευρά Καλογρίτσα. Έχουμε τις αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον κ. Κουρτάκη και τον κ. Τζένο. Είναι πράγματα που πρέπει να απαντηθούν» ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως θα πρέπει να ασχοληθεί και η Δικαιοσύνη με αυτά τα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης υπογράμμισε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και «δεν ασχολούμαστε με τα πολύ σημαντικά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, αλλά με «σκάνδαλα», αν είναι ή δεν είναι, για να μεταστραφεί η προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά δεδομένα».

«Έχουμε ένα χρόνο διακυβέρνησης και μια σειρά από υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν έχει υλοποιηθεί» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του κατήγορου για τη διαφάνεια και την ηθική βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου και δεν ακούμε τίποτα» υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, συμπληρώνοντας πως δεν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε τι γινόταν στα διπλανά δωμάτια του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, σημείωσε πως «στο κέντρο του κάδρου των πολιτικών ευθυνών βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις».

Μιλώντας για τα πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι «επί ημερών Τσίπρα υπήρχε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, ένα παρακράτος, υπήρχε μαγαζί και μαγαζάκια και ένα «White House». Άρα ο κ. Τσίπρας είναι απολογούμενος στον ελληνικό λαό, όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση δεν θα αποπροσανατολιστεί από αυτό. Έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένους στόχους, με βασικότερο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε δύο πολύ δύσκολες κρίσεις: την κρίση της πανδημίας και την εθνική κρίση. Γιατί κερδίσαμε τον Ερντογάν που εργαλειοποίησε το προσφυγικό».

«Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρύψει την πολιτική που εκφράζει, πίσω από τη συζήτηση για τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χατζησωκράτης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν δίνει απαντήσεις και δεν μπορεί να ασκήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που καλείται να κάνει το Κίνημα Αλλαγής» πρόσθεσε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου.