Να αντιπαρέλθει την πίεση και την αμηχανία που του προκαλούν οι καταγγελίες Καλογρίτσα, προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλοντας τη στάση της ΝΔ την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών με την σημερινή στάση της έναντι του κ. Καλογρίτσα, ενώ την ίδια ώρα η γραμμή της Κουμουνδούρου είναι πως τα όσα λέει στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας είναι υπαγορευμένα από τον συνήγορό του, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Αντρέα Λοβάρδο.

Βοσκή στα λιβάδια της αλήθειας

Σε ενημερωτικό σημείωμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «εν μέσω πανικού για όσα συμβαίνουν στην οικονομία και ενοχής για τις αποκαλύψεις που αφορούν το παρακράτος, η ΝΔ έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα» και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, «ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα ‘βοσκοτόπια’ του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του».

Σε ότι αφορά την υπόθεση, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως «πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο Λοβέρδος και ο κοριός της ΕΥΠ

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ».

«Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον τονίζεται ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC» και επισημαίνεται:

Όψιμοι ισχυρισμοί

«Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο -ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο-, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου».

Υπαγόρευση

Τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, βάζει ευθέως στο στόχαστρο της αντιπαράθεσης για τα 3.000.000 του Καλογρίτσα, που η πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίζει
ότι κατέληξαν στο Documento, το μέλος της Κ.Ε. και πρώην αν.Υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, υποστηρίζοντας ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι ο κ. Λοβέρδος ως δικηγόρος
του Καλογρίτσα… υπαγόρευσε στον πελάτη του τους ισχυρισμούς για τη διάθεση των χρημάτων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «North 98.0» και κληθείς να σχολιάσει το θέμα τόνισε: «Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι δεν έχει τα χρήματα (σ.σ.:ο Καλογρίτσας) και δεν μπορεί να προχωρήσει για τις τηλεοπτικές άδειες, βγήκε
εκτός πεδίου. Είχε δεσμεύσει τότε 3.000.000 βάσει του νόμου για την άδεια. Αυτά είναι χρήματα που υποτίθεται ότι λέει (σ.σ.:που πήγαν), δια της εντολής του κυρίου Λοβέρδου που είναι ο
δικηγόρος του».

Ιστορικό

Στο επίμονο δε ερώτημα αν ισχυρίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος υπαγόρευσε στον Καλογρίτσα τους ισχυρισμούς για τα 3.000.000 ο κ. Ρήγας επέμεινε: «Εγώ λέω να το σκεφτείτε κι αυτό.
Ακριβώς έτσι.»
Στην δε παρατήρηση ότι δεν είναι παιδί ο Καλογρίτσας για να του πει ένας δικηγόρος «πες αυτό» και να το πράξει, αν δεν είναι αληθές ή αν δεν λέει ψέματα για δικούς του λόγους, ο κ. Ρήγας
συνέχισε:

«Δεν κάνω εικασίες, θα σας πω το ιστορικό. Αυτά είχαν δεσμευτεί για τις άδειες. Δεν μπορούσε να τα αποδεσμεύσει. Αυτά τα χρήματα δεν μπορούσαν και να πάνε στο Documento και να είναι δεσμευμένα. Όταν αποδευσμεύτηκαν είχε στηθεί το Documento και είχε αποχωρήσει ο Καλογρίτσας.»