Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα με φόντο τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον κ. Παππά από την ΚΟ του κόμματος του. Αντιθέτως, παίρνοντάς τον αγκαλιά δείχνει ότι έχει κι εκείνος ευθύνη» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στον ANT1 για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έκανε λόγο για μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας.

Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, απάντησε: «Είχαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με τον κοροναϊό και κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης που έσωσε ζωές. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν σε ΜΜΕ για να στηρίξουν κάποια Μέσα. Κάναμε μια διαδικασία με πλήρη διαφάνεια και δώσαμε στη δημοσιότητα τα Μέσα και τα ποσά”. Οι αναφορές στη “λίστα Πέτσα” είναι απλώς για να υπάρχει αντιπολιτευτική κριτική» πρόσθεσε.

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, σχολίασε ότι «για δεύτερη φορά προσβάλει τους δημοσιογράφους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάντα κάποιος άλλος, υπάρχει πάντα ένας εχθρός».

Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση με την Τουρκία 

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεχή τουρκική προκλητικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή η προκλητικότητα έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τους μεγάλους “παίκτες”.

«Άλλο πράγμα να είναι κάποιος ισχυρός και άλλο προκλητικός. Έχουμε τη δύναμη ως χώρα να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε σε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση».Τέλος, χαρακτήρισε την επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν ως ένα καλό πρώτο βήμα…

Για να μην γίνουμε «για τα πανηγύρια» πρέπει να προσέξουμε

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού σε εκδηλώσεις ο κ. Πέτσας τόνισε: «Για να μην γίνουμε για τα πανηγύρια θα πρέπει να προσέξουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκες όπου απαιτείται και να τηρούμε τις αποστάσεις».

Όσον αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, τόνισε: «Ξέραμε ότι θα τα είχαμε όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε αποφάσεις μας, όπως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που επειδή τα στοιχεία ήταν θετικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε παράλληλα γνωστό ότι θα αυξηθούν τα άτομα, ανά τραπέζι, στα εστιατόρια και επανέλαβε την έκκλησή του: «Να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα».