Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή  ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα του «ψευτογιατρού» ενδέχεται να ξεπεράσουν τα εκατό.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι: «Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», ενώ τονίζει πως τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό».

Ο ίδιος κατά την απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και φωτογραφίες του ψευτογιατρού, που είχε σκορπίσει τον θάνατο και εξαπατούσε συστηματικά δεκάδες συμπολίτες μας.

Τα στοιχεία του δημοσιοποιούνται ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος (σχετικό Δελτίο Τύπου της 17-6-2020).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το σκεύασμα που χορηγούσε

Με μαύρο καπέλο, και αλεξίσφαιρο γιλέκο είχε οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ψευτογιατρός, ενώ εμφανίστηκε στους αστυνομικούς κυνικός και εξαιρετικά προκλητικός λέγοντάς τους «πώς κάνετε έτσι για μια αντιποίηση αρχής».

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Το MEGA έχει εξασφαλίσει τη φωτογραφία σκευάσματος που χορηγούσε στους «ασθενείς» του ο ψευτογιατρός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω σκεύασμα το είχε δώσει σε γιατρό για δερματική πάθηση.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμη γιατροί είναι συγκατηγορούμενοί του, ενώ εξαπάτησε και διευθυντή κεντρικής κλινικής στην Αθήνα, ο οποίος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το προφίλ του

Το προφίλ του ψευτογιατρού, σκιαγραφεί ο Νικόλαος Γκούβας,  ψυχίατρος και πρόεδρος πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Είναι ένας «ευφυέστατος απατεώνας», αναφέρει ο κ.  Γκούβας προσθέτοντας ότι  «εάν η ευφυΐα του είχε θετικό πρόσημο θα μπορούσε να κάνει εξαιρετικά πράγματα. Στην περίπτωση όμως που είχε δομημένη καλοσύνη μέσα του. Εδώ πρόκειται για μια προσωπικότητα εντελώς ανήθικη, χωρίς κανένα όριο».

Μιλώντας στο eleftherostypos.gr, ο ψυχίατρος σημειώνει ότι το προφίλ του ψευτογιατρού δείχνει σαφή στοιχεία ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, όμοιας με αυτή των κατά συρροή δολοφόνων.

«Στάθηκε ικανός να πει ότι είναι τα πάντα. Επισης, τα στοιχεία ψυχοπαθητικής προσωπικότητας είναι εμφανή από τις πράξεις του και την επαναληψιμότητα των πράξεών του. Δε γέμισε ενοχές και συνέχισε να εξαπατά», προσθέτει ο ψυχίατρος, εξηγώντας, πάντως, ότι για να έχει άποψη ένας γιατρός ψυχικής υγείας για κάποιον, πρέπει να τον έχει συναντήσει από κοντά.