Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Βαριές κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιήθηκαν σήμερα ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων.

Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Βίος και πολιτεία η δράση του

Η δράση του 47χρονου ψευτογιατρού που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες για ανίατες ασθένειες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης μετρά τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ψευτογιατρός εμφανίζεται να πλησίαζε ευάλωτους ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις είχαν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Θεό και τους έπειθε να διακόψουν την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να υιοθετήσουν τις δικές του ανορθόδοξες πρακτικές.

Μεταξύ των ανθρώπων που εξαπάτησε και μεγαλοεπιχειρηματίας, όταν οργάνωσε μία αποστολή στην Κίνα ώστε ο επιχειρηματίας να συνεργαστεί με κινεζική εταιρία, συνεργασία που θα του απέφερε οφέλη 100 δισ. δολαρίων.

Στον επιχειρηματία παρουσιάστηκαν μέχρι και βανάκια μαύρα, με φρουρούς με ενδοεπικοινωνία.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει την ημέρα που συνελήφθη ο ψευτογιατρός, και αφορούσε σε ποσό της τάξεως των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Δέκα νέες καταγγελίες ανθρώπων που είχαν πέσει στα δίχτυα του 47χρονου ψευτογιατρού έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έλαβαν τηλεφωνήματα από την Αθήνα, τον Βόλο και άλλες περιοχές της επαρχίας, από ανθρώπους που αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 47χρονου εκείνον που τους έταζε πλήρη ίαση σε ασθένειες που οι γιατροί δεν έδιναν καμιά ελπίδα.

Τι είπε όταν συνελήφθη

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν σχεδόν έναν χρόνο παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στη βίλα του στο Κορωπί. Όταν τους είδε, ψύχραιμος τους είπε: «ρε παιδιά για μια αντιποίηση κάνετε έτσι;»

Διαβάστε επίσης: Ψευτογιατρός: «Δεν ήξερε να βάλει τα γάντια» – Τι λέει ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τη δράση του
Ο 47χρονος ήταν συνεργάσιμος και δεν αντιστάθηκε. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο και τις δεκάδες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο όπου και κρατείται, δεν έχει δεχθεί καμία επίσκεψη από συγγενικά του πρόσωπα. Έχει συναντήσει μόνο τον δικηγόρο του ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντά: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Ό,τι θέλετε να μάθατε, μιλήστε με τον δικηγόρο μου».