Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ψευτογιατρού που έλεγε στους ασθενείς του να διακόπτουν τις παραδοσιακές θεραπείες που ακολουθούσαν, και αντί αυτών να παίρνουν σκευάσματα και βότανα που τους πρότεινε ο ίδιος, με ολέθριες συνέπειες.

Σε μαρτυρία συγγενών ασθενών που εξασφάλισε το LIVE NEWS, αναφέρεται ότι ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν ως «πολύ Χριστιανός», και ότι ισχυριζόταν ότι όλες οι ασθένειες θεραπεύονται με βότανα.

Μάλιστα, σε περίπτωση ενός άνδρα που είχε κάνει εγχείρηση για όγκο στο κεφάλι, ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός στο Άγιο Όρος, όπου τον «ψάρεψε» ως πελάτη.

«Ήταν πειστικός πολύ», αναφέρει ο συγγενής του άνδρα μιλώντας στο LIVE NEWS.

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε όμως και ο πατέρας του οποίου ο γιος ήταν θύμα του 47χρονου ψευτογιατρού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιος του, ο οποίος ήταν βαριά άρρωστος, πληροφορήθηκε για τον συγκεκριμένο γιατρό από μοναχό της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

«Ο γιος μου ήρθε σε επαφή με τον γιατρό. Στη Μονή Εσφιγμένου, στα μοναστήρια τον βρήκε».

Ο κ. Δημήτρης σημείωσε ότι γνώρισε τον ψευτογιατρό στο σπίτι του γιου του. Μάλιστα ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός είχε παρουσιαστεί με στολή αεροπόρου.

«Με σύστησε ο γιος μου και έφυγα, γιατί τον είδα ότι ταράχτηκε όταν συστηθήκαμε. Αυτό ήταν όλο».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Δημήτρη, ο 47χρονος ψευτογιατρός ζητούσε από τον γιο του να διακόψει την θεραπεία του για τον καρκίνο, προμηθεύοντάς τον με δικά του «φαρμακευτικά σκευάσματα», τα οποία υποτίθεται ότι θα τον έκαναν καλά.