Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αυτό διότι σήμερα, όπως όλα δείχνουν, το 34χρονο θύμα αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Η άτυχη γυναίκα ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει το τεράστιο σοκ, μέσα από το νοσοκομείο, θα προσπαθήσει να φέρει στη μνήμη της τα όσα τραγικά συνέβησαν το μοιραίο πρωί της Τετάρτης, το οποίο έμελλε να της αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Όσα έχει πει μέχρι στιγμής στις Αρχές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στα λίγα πράγματα που έχει καταφέρει να πει στις Αρχές είναι πως δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος.

Παράλληλα, έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της  Απόστολος Λύτρας στο MEGA, η άτυχη κοπέλα δε φαίνεται να είχε διαφορές με κανέναν, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό του δράστη.

Ακόμα, όπως εξήγησε ο κ. Λύτρας είναι σίγουρη πως η δράστις γνώριζε πολύ καλά τον χώρο αλλά και την ώρα προσέλευσης του θύματος. Κατά συνέπεια, η ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνει ότι το σχέδιο ήταν προσχεδιασμένο.

Ακόμα, οι Αρχές θεωρούν ότι όλη η επίθεση είχε σχεδιαστεί, αφού η γυναίκα ήξερε πολύ καλά από που να φύγει ώστε να μην την καταγράψουν οι κάμερες των καταστημάτων πέριξ του κτιρίου.

Έτσι, μόλις η δράστις πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της. ‘Εξω από την πολυκατοικία, ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί στις κάμερες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η αστυνομία χτενίζει όλα τα βίντεο αλλά και το κινητό και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Η σημαντική παρατήρηση

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λύτρας το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, η άτυχη κοπέλα του είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες.

Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται.

«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

Ο δικηγόρος της ζήτησε από την 34χρονη να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία, γιατί πλέον μιλάμε για ένα διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με όσα διακινούνταν μέχρι στιγμής. Η Ιωάννα αναμένεται να ενημερώσει αναλυτικά τους αστυνομικούς στη σημερινή της κατάθεση.

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από μια γυναίκα, που της είχε στήσει καρτέρι, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί.

Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της.

Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία που μπορούν να δείξουν την γυναίκα όταν έφτανε και όταν έφυγε, μετά την επίθεσή της, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της, όπως επίσης εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει την κοπέλα την στιγμή που έφτανε στη δουλειά της και όσες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν έξω από το κτίριο μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν θεωρητικά άγνωστα, αλλά η μεθοδολογία προδίδει πως είναι προσωπικά και πιστεύουν πως τις επόμενες ημέρες θα πιέσουν την ίδια αλλά και ανθρώπους από τον κύκλο της ενδεχομένως, για να μπορέσουν να μάθουν αυτά που χρειάζονται και να εξιχνιαστεί η υπόθεση.