Το θρίλερ με την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα συνεχίζεται, αφού άφαντη παραμένει ακόμα η δράστις η οποία μέσα σε μία στιγμή της ζωή της 34χρονης Ιωάννας.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται αδιάκοπα προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη δεν έδωσε κάποιο σημαντικό στοιχείο ακόμη, λέγοντας πως δεν γνώριζε το πρόσωπο που της επιτέθηκε, αναφέροντας ότι δεν κατανοεί ποιος και γιατί ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ευελπιστούν ότι από την εξέταση των κλήσεων από και προς το κινητό του θύματος θα λάβουν κρίσιμες απαντήσεις στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους δράστες της φρικτής επίθεσης.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις έρευνες σε μαρτυρίες και στο υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της επίθεσης, αλλά και στο κινητό της 34χρονης, εκτιμώντας ότι μπορεί τα ίχνη του δράστη να βρεθούν μέσα από τις επαφές και τις επικοινωνίες της κοπέλας.

«Αυτή μου έριξε το βιτριόλι»

Ο δικηγόρος της 34χρονς, Απόστολος Λύτρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ θέλησε να μιλήσει για τη διαφωτιστική συνομιλία που είχε το Σάββατο με το θύμα της επίθεσης.

Η Ιωάννα επέμενε αυτές τις ημέρες και στην αστυνομία και στον δικηγόρο της ότι δεν υπήρχε κάποια γυναίκα με την οποία να είχε ερωτική αντιζηλία. Σε αυτό μάλιστα ήταν κατηγορηματική.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου ζήτησε από τη μητέρα της να καλέσει γρήγορα τον κ. Λύτρα στο νοσοκομείο. Εκείνος μετέβη αμέσως εκεί και τότε η Ιωάννα του είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες.

Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται.

«Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

Ο δικηγόρος της ζήτησε από την 34χρονη να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία, γιατί πλέον μιλάμε για ένα διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με όσα διακινούνταν μέχρι στιγμής.

Μάχη για να κρατήσει την όρασή της δίνει η 34χρονη

Το τρίωρο χειρουργείο που υποβλήθηκε χθες Παρασκευή η 34χρονη, προκειμένου να αφαιρεθεί το καμένο δέρμα από το πρόσωπό της, είχε επιτυχία σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή, καθώς το 18% του σώματός της έχει υποστεί βαθιά και σοβαρά εγκαύματα, πέρα από το πρόσωπο, στον λαιμό και στον ώμο.

Οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και οι προσπάθειές τους επικεντρώνονται στο αριστερό μάτι της 34χρονης, προσπαθώντας να σώσουν την όρασή της.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ποσότητα καυστικού υγρού που δέχτηκε ήταν μεγάλη, κάτι που δείχνει ότι όποιος της επιτέθηκε ήθελε να της προκαλέσει μεγάλη ζημιά και θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει.

Η διαδικασία αποκατάστασης θα είναι μακρόσυρτη και θα ακολουθήσουν πολλές εγχειρήσεις.

Στο πλευρό της 34χρονης είναι από την πρώτη στιγμή φίλοι και η οικογένειά της.