Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η επίθεση με καυστικό υγρό που δέχτηκε η 34χρονη στην Καλλιθέα, ενώ την ίδια στιγμή οι γιατροί δίνουν μάχη στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η άτυχη κοπέλα προκειμένου να μη χάσει την όρασή της.

Η άτυχη γυναίκα, ωστόσο, προσπαθεί να δώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί στις Αρχές, ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να φτάσουν στην ταυτότητα του ανθρώπου που της κατέστρεψε την ζωή, εκτοξεύοντάς της το βιτριόλι.

Οι Αρχές μελετούν δεκάδες βίντεο και αναζητούν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που να προσφέρουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για το προφίλ της. Μέχρι στιγμής, το υλικό από τις κάμερες δείχνει μια γυναικεία φιγούρα, που όμως δεν είναι αξιοποιήσιμη, ενώ κανείς εκτός από το θύμα δεν έχει δει την δράστιδα.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο, Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα η άτυχη κοπέλα δε φαίνεται να είχε διαφορές με κανέναν, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό του δράστη.

Η ίδια εκτιμά ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς να μπορεί να θυμηθεί λεπτομέρειες από την επίθεση, αλλά ούτε και το πρόσωπο αυτής που της επιτέθηκε. Γι’ αυτό που είναι σίγουρη είναι το γεγονός πως γνώριζε πολύ καλά το χώρο αλλά και την ώρα προσέλευσης του θύματος.

Κατά συνέπεια, η ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνει ότι το σχέδιο ήταν προσχεδιασμένο.

Πλέον η 34χρονη θα χρειαστεί πάνω από 30 επεμβάσεις, ενώ ήδη έχει χάσει το ένα της μάτι. «Πρόκειται για ένα βασανιστήριο εφόρου ζωής», δήλωσε ο κ. Λύτρας και εξέφρασε την άποψη ότι θα εντοπιστεί η δράστης.

Ακόμα, υποστήριξε πως με βάση τον ποινικό κώδικα, η δράστης θα κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη βλάβη μέχρι δέκα χρόνια, από τα οποία θα εκτίσει τα τέσσερα. «Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς εάν η 34χρονη είχε καταπιεί σταγόνες από το τοξικό υγρό θα μπορούσε να έχει καταλήξει», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Στο «μικροσκόπιο» το τηλέφωνο της κοπέλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών θα ζητήσει από την εισαγγελία την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιεί το θύμα μήπως προκύψει κάποια συνομιλία, κάποιο μήνυμα, οτιδήποτε που να βοηθήσει στις έρευνες.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατάθεση που θα δώσει η νεαρή κοπέλα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.

Η ίδια έχει πει: «Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε το καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό».

Συγκλονίζουν τα μέλη της οικογένειας της 34χρονης

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας και ο αδερφός της νεαρής γυναίκας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Σταθερή είναι η κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο» είπε ο αδερφός της 34χρονης, ενώ τόνισε πως η αδερφή του δεν ξέρει ποιος μπορεί να το έχει κάνει. «Έχω αρχίσει και λυγίζω και δεν μπορώ αυτή την κατάσταση» συνέχισε και συμπλήρωσε πως η γυναίκα δεν έχει θυμηθεί κάτι παραπάνω.

«Έχω δώσει την κατάθεσή μου και τώρα πάω να μπω μέσα να την δω λίγο» συνεχίζει ο άνδρας, ενώ ο πατέρας της γυναίκας σημείωσε πως: «Κάπως βλέπει λίγο θολά. Φαντάσου τι σόι κάψιμο έχει κάνει… Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Η δουλειά ήταν να μην γίνει καθόλου. Ήταν ένα αστραπιαίο πράγμα, κλάσματα δευτερολέπτων. Κάνει κουράγιο αλλά τι κουράγιο να κάνει».

Η θεία της, φανερά συγκινημένη, δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην ανιψιά της. «Ποιος της το έκανε αυτό; Όσο και να τη μισούσανε, δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιο κακό» είπε, ενώ πρόσθεσε πως ο ένοχος πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.