Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η ύφεση στην οικονομία ήταν το αντικείμενο της αντιπαράθεσης των βουλευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Δ. Καιρίδη και Γ. Βαρεμένου.

Διάχυτη είναι η αίσθηση στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού ότι μπορεί να δούμε πολλούς ανέργους και κλειστές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα, όπως αναγνώρισε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Η οικονομία μας εξαρτάται από τον τουρισμό και από την σίτιση και την εστίαση για αυτό προχωρούμε σε επιπλέον μέτρα μεταξύ των οποίων η μείωση ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής και το «ξεκλείδωμα» των χρηματοδοτικών εργαλείων» είπε.

«Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό και πιέζει τους Ευρωπαίους για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς τουλάχιστον για τις χώρες εντός Σένγκεν.

Η πραγματικότητα πάντως θα είναι δύσκολη με μεγάλη ύφεση το 2020 και πτώση του τουριστικού προϊόντος.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία έναρξης των αεροπορικών συνεδέσεων και τον αριθμό των πτήσεων» συμπλήρωσε.

Βαρεμένος: Πολλές επιχειρήσεις «βαδίζουν προς τον Καιάδα»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος τονισε ότι θύματα θα είναι ένα τμήμα της μεσαίας τάξης αλλά και μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που «βαδίζουν προς τον Καιάδα».

Και έθεσε το ερώτημα τι θα κάνει αυτός ο κόσμος. «Σε ποιο μεροκάματο θα βγει;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει ότι από την δεκαετή κρίση υπάρχουν φτωχοποιημένες μάζες, οι οποίες είδαν λίγο φως στο τούνελ και τώρα αντιμετωπίζουν πάλι πρόβλημα.

Ενώ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και τις πολιτικές που ακολουθεί, κάνοντας ειδική αναφορά στον «Φιλόδημο» που «κρατούσε παγωμένο για 10 μήνες και τώρα με μια 5μελή επιτροπή που θεσπίζει, θα ελέγχει τα έργα του «Φιλόδημου», δηλαδή την επιχειρηματικότητα».

«Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να βοηθήσεις όποιον θέλεις να επιβιώσει και τον άλλο τον ρίχνεις στον Καιάδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό δεν είναι καπιταλισμός, αλλά κάτι άλλο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση ότι ένα τμήμα θα πεθάνει και με το άλλο που θα επιζήσει θα υπάρχει μια σύμπτυξη κράτους και επιχειρηματικότητας, με την οποία φαντασιώνονται ορισμένοι στην κυβέρνηση, ότι θα μπορούν να επιβληθούν στο εσωτερικό της χώρας και στο πολιτικό παιχνίδι».

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη λογική, αναντίστοιχη με τις ανάγκες των καιρών», κατέληξε ο κ. Βαρεμένος.

Ο κ. Καιρίδης απάντησε πως «από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ή δεν θα βγούμε καθόλου» και δεν πρέπει να εμπλακούμε σε μια συζήτηση λαϊκίστικης πλειοδοσίας που μας γυρίζει σε ένα κακό παρελθόν.

Για να ανταπαντήσει ο κ. Βαρεμένος, πως με την «προπαγάνδα και την λοβοτομή της Δημοκρατίας» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Για τον Κ. Βαξεβάνη και τον νεο-αυριανισμό

Εξάλλου, ο κ. Βαρεμένος, ρωτήθηκε αν έχει αντισώματα νεο-αυριανισμού όπως ο κ. Σκουρλέτης και εάν ο κ. Βαξεβάνης είναι νεο-αυριανιστής.

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι «η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία διέπραξε ένα μιντιακό πραξικόπημα δίνοντας χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αδιαφανώς. Να δοθούν χρήματα, αλλα με διαφάνεια. Δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Είναι δικαίωμά μας να επαναφέρουμε το θέμα συνέχεια» ειπε χαρακτηριστικά.

Ενώ για την ύπαρξη κέντρων που ενδεχομένως κατευθύνουν τον κ. Βαξεβάνη σε επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπέγραψαν την επίμαχη ερώτηση του κόμματος για τα μέσα ενημέρωσης, τόνισε πως «δεν έχει στοιχεία για τέτοιου είδους κέντρα».

«Και εγώ έχω πέσει θύμα δολοφονίας χαρακτήρων από διάφορα νεοδεξιά φυντάνια» συμπλήρωσε.