ΟΑΣΘ: Με 350 λεωφορεία στους δρόμους μετά τον κορωνοϊό

Ο στόλος θα φτάσει σταδιακά τα 500 οχήματα το φθινόπωρο – Στις ώρες αιχμής κυκλοφορούν 220 λεωφορεία του ΟΑΣΘ και 75 των ΚΤΕΛ

Έως και 350 θα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη περί τα μέσα Μαΐου, εφόσον βεβαίως αρθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, χάρη στην ενίσχυση της συντήρησης και στη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, που ενεργοποιήθηκε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Το σχέδιο επανεκκίνησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την επόμενη ημέρα, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης, το ερχόμενο φθινόπωρο με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την απόκτηση οχημάτων μέσω leasing, ο στόχος είναι ο στόλος να αυξηθεί προοδευτικά στα 500 οχήματα.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής ζήτησε από τους συμμετέχοντες αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, την οικονομική διαχείριση του Οργανισμού, σε σχέση με τη μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω της πανδημίας, την πορεία της συνεργασίας του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ, τη συντήρηση των οχημάτων, τον προγραμματισμό ενοικίασης λεωφορείων και την πορεία της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργο Σκόδρα, κατά τις ώρες αιχμής (06:00-10:00 και 14:00 -18:00) κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη 295 λεωφορεία, εκ των οποίων 220 οχήματα του ΟΑΣΘ και ακόμη 75 που προέκυψαν από τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ. Ο επικεφαλής του Οργανισμού διαβεβαίωσε πως ο αριθμός των επιβατών ανά λεωφορείο δεν ξεπερνάει τα 25 άτομα, όπως άλλωστε ορίζει και η σχετική ΠΝΠ, ενώ εφαρμόζονται κατά γράμμα οι οδηγίες προφύλαξης του ΕΟΔΥ για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα έσοδα του Οργανισμού είναι μειωμένα, ευελπιστώντας σε καλύτερα αποτελέσματα με τη σταδιακή άρση των μέτρων, όποτε αυτή αποφασιστεί από την κυβέρνηση.
Όπως είπε στους συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη ο κ. Καραμανλής, «ο ΟΑΣΘ γυρίζει σελίδα» ώστε σταδιακά να επανέλθει σε επίπεδο, στόλου και συχνότητας, των υπηρεσιών του 2014.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, κ. Γιώργος Σκόδρας και ο κ. Ιωάννης Ρεντζεπέρης, εντεταλμένος σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk