100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη με τη «βούλα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συνολικά θα εξυπηρετηθούν 25 γραμμές – Στην κυκκλοφορία από τις 23 Μαρτίου σταδιακά ως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

Το «πράσινο φως» του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε η σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ προκειμένου να τους ανατεθεί το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης, δεδομένης της έλλειψης λεωφορείων λόγω παλαιότητας και βλαβών. Συνολικά, θα εξυπηρετηθούν 25 γραμμές από 100 νέα λεωφορεία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέσα στις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν στην πόλη 100 νέα λεωφορεία. Εξ αυτών, μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020, οι Θεσσαλονικείς θα δουν να κυκλοφορούν στην πόλη 35 νέα λεωφορεία, τα οποία θα καλύψουν συνολικά 11 γραμμές, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, 65 ακόμη νέα οχήματα θα καλύψουν άλλες  14  γραμμές.

Ήδη, έχει ξεκινήσει και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία εξοπλισμού των οχημάτων με Τηλεματική, καθώς και με μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίου συμβατά με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΘ.

Με την υλοποίηση της σύμβασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, το κόστος ανά χιλιόμετρο στα δρομολόγια που εκτελούνται σήμερα από τον ΟΑΣΘ θα μειωθεί από 3,93 ευρώ σε 1,43 ευρώ. Δηλαδή, η συνολική εξοικονόμηση για το ελληνικό Δημόσιο θα ανέλθει σε περίπου 23.000.000 ευρώ.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι γνωρίζουν ότι παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης σε κακά χάλια, όπως και ότι τα προβλήματά τους δεν μπορούσαν να λυθούν μέσα σε μια νύχτα. Από την πρώτη στιγμή, ξεκινήσαμε να κάνουμε μια διαχείριση κρίσης. Καταλαβαίνουμε την απόγνωση των πολιτών και δουλεύουμε συστηματικά για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Χωρίς μεγάλα λόγια, η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Τα 100 νέα λεωφορεία δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Και είναι διπλά σημαντικό που αυτό θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, που έχουμε έναν επιπλέον εξαιρετικά σημαντικό λόγο να αποφεύγουμε τον συνωστισμό των πολιτών» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.

«Όπως είναι γνωστό, άλλα 170 με 200 νέα λεωφορεία θα προστεθούν στο στόλο του ΟΑΣΘ μέσω διαγωνισμού μίσθωσης που θα προκηρυχθεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, το Σεπτέμβριο του 2020 το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα έχει εξασφαλίσει πάνω από 300 νέα λεωφορεία για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης. Όπως είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της  ΔΕΘ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Τελικός μας στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει πραγματικά τις αστικές συγκοινωνίες που της αξίζουν» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Η νεαρή, ωραιότατη Κάια Γκέρμπερ, η 18χρονη super model κόρη της Σίντι Κρόφορντ, η οποία λατρεύει την ελληνική μουσική... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk