«Με θλίψη αποχαιρετά σήμερα ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός και όλη η φίλαθλη Ελλάδα, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη» τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας με συγκινητικά λόγια για τον εμβληματικό επίτιμο πρόεδρο του Ερασιτέχνη.

Όπως μεταφέρει, μεταξύ άλλων, πρόκειται για «… έναν άνθρωπο, έναν Πειραιώτη, που έχει σημαδέψει την πορεία ολόκληρου του Συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε από διοικητικές θέσεις για περισσότερο από μισό αιώνα και συνέβαλε στο να γίνει ο Ολυμπιακός ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με θλίψη αποχαιρετά σήμερα ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός και όλη η φίλαθλη Ελλάδα, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Έναν άνθρωπο, έναν Πειραιώτη, που έχει σημαδέψει την πορεία ολόκληρου του Συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε από διοικητικές θέσεις για περισσότερο από μισό αιώνα. Από το 1991 έως το 2008 υπήρξε Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Στη διάρκεια της μακράς θητείας του ο Ολυμπιακός, σε όλα τα τμήματά του, κέρδισε αμέτρητους τίτλους, πρωταθλήματα και κύπελλα εντός και εκτός συνόρων και αναδείχθηκαν, μέσω των ακαδημιών, πολλά νέα παιδιά, μετέπειτα πρωταθλητές σε διάφορα αθλήματα.

» Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης συνέβαλε στο να γίνει ο Ολυμπιακός ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας ως ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του Ολυμπιακού. Προσωπικά, είχα τη χαρά να τον γνωρίζω από μικρό παιδί και σήμερα αποχαιρετώ, μαζί με όλους, έναν σοβαρό, ευφυή και ευγενή άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».